Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

A vânat ilegal un mistreţ pe un fond de vânătoare al Universităţii Ştefan cel Mare. Vezi cât l-a costat!

foto arma 2Un bărbat care a vânat ilegal un mistreţ pe un fond de vânătoare de pe raza localităţii Râşca, aparţinând Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi la plata unor despăgubiri de 1.000 de euro către deţinătoarea fondului.

Ionel Pohoaţă şi-a cumpărat o puşcă de vânătoare din străinătate, iar în luna mai a anului 2013 a mers la vânat de mistreţi. După ce a împuşcat un mistreţ, Pohoaţă a vrut să plece spre casă, însă a dat nas în nas cu paznicul de vânătoare Petru Lămăşanu.

like-facebookAcesta din urmă a încercat să îl oprească pe „vânător”, însă Pohoaţă şi-a continuat nestingherit drumul.

Paznicul de vânătoare şi-a sesizat colegii, dar şi Poliţia, însă nici oamenii legii nu au reuşit să oprească autoturismul în interiorul căruia se afla mistreţul.
Ulterior, Pohoaţă a încercat să scape de armă şi de animalul ucis, aruncându-le pe marginea drumului.

Când au fost oprit de Poliţie, bărbatul nu a putut explica de ce are sânge în portbagaj. Ulterior, animalul a fost descoperit în şanţ, iar la o distanţă de peste jumătate de kilometru în spate a fost găsită şi arma de vânătoare.

În faţa anchetatorilor, Ionel Pohoaţă şi-a recunoscut fapta, el fiind trimis în judecată pentru braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei.

Acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, însă Universitatea Ştefan cel Mare a făcut recurs, considerând că pedeapsa este prea mică.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*