Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Doi indivizi i-au furat unui bătrân 16.000 de lei sub pretextul că vor să cumpere porumb

baniUn bătrân  de 89 de ani din localitatea Stroieşti a fost păcălit de doi indivizi, care, sub pretextul că vor să cumpere porumb, i-au furat aproximativ 16.000 de lei.

Potrivit poliţiştilor, marţi, în jurul orei 10.00, având în vedere afișul cu inscripția „vând porumb”, în fața locuinței părții vătămate a parcat un autoturism, din interiorul căruia au coborât 2 bărbați ce s-au  interesat să cumpere grăunțe de porumb.

like-facebookAstfel, bătrânul i-a invitat și însoțit pe cei doi indivizi în șură, unde au convenit să cumpere cantitatea de 100 kg, grăunțe de porumb, cu prețul de 100 lei.

În acest sens, una dintre persoane i-a înmânat bătrânului o bancnotă de 500 lei, urmând ca acesta să-i înapoieze restul de 400 lei, motiv pentru care, s-a deplasat într-o încăpere anexă a locuinței, unde păstra suma de 14.700 lei, a lăsat bancnota primită, a luat și  înmânând acestora, în șură, 4 bancnote de câte 100 lei drept rest.

Imediat, unul dintre cei doi indivizi  a pretextat că nu au saci și că se duce la autoturism să-i aducă, persoana vătămată rămânând cu celălalt în șură. La scurt timp, individul respectiv a revenit  și sub pretextul că se deplasează la magazin pentru a cumpăra saci, a plecat cu persoana ce-l însoțea.  Ulterior, victima s-a deplasat în anexa neasigurată unde a constatat lipsa întregii sume de bani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*