Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Vezi ce fapte de corupţie suspectează procurorii DNA şi ce legătură are Florin Sinescu!

procurori prefecturaProcurorii DNA suspectează fapte de corupție în cheltuirea unor fonduri alocate de către Guvern și de către Primăria Brodina în urma inundațiilor din 2008, în urma cărora șase familii au rămas fără case. Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, la acea vreme a fost cel care supraveghea situațiile de urgență  din partea Prefecturii Suceava, însă prefect era Sorin Popescu.

like-facebookPredarea  și mutarea în cele șase locuințe s-a făcut în 2009, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a prefectului Sorin Popescu şi a autorităţilor locale din Brodina.  De asemenea, alte două case au fost reparate.

La predarea caselor, Gheorghe Flutur remarca sprijinul acordat de primarul din Brodina, Vasile Popescu, şi contribuţia financiară a Consiliului Local al acestei comune pentru urgentarea lucrărilor.  Procurorii  au informații că sumele alocate  nu se regăsesc în valoare locuințelor, iar banii au luat o cu totul altă direcție.

Pentru fiecare din aceste case, Guvernul a alocat 44.000 de lei, iar o altă finanțare a venit din partea bugetului local. Mai mult, au fost sponsorizări din partea unor firme a căror materiale și sume de bani, de asemenea, nu se regăsesc.
Prin grija primarului şi cu sprijinul unor oameni de bine, care au venit cu sponsorizări, s-a reuşit finalizarea acestor case, acum la un an după inundaţiile de anul trecut, care oferă condiţii dintre cele mai bune celor care s-au mutat în ele”, declara  Flutur în 2009.
De precizat că cele şase case au fost reconstruite cu fonduri de la Guvernul României (pentru construcţia la roşu a locuinţelor), la care s-au adăugat banii alocaţi de Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul Local Brodina şi de la diverşi sponsori, printre care şi poetul Mircea Dinescu, pentru finalizarea şi dotarea lor cu ceea ce este necesar unei familii.
La rândul său, prefectul judeţului, Sorin Popescu a precizat că în total, în judeţul Suceava, au fost reconstruite 172 de case distruse de inundaţiile din anul 2008, pentru fiecare dintre acestea Guvernul României alocând o sumă de 44.000 de lei, pentru construcţia clădirilor la roşu.
 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*