Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Unul dintre cei mai apreciaţi profesori din Suceava trăieşte ca-n Evul Mediu. Vezi povestea sa!

bolohanUn profesor din Suceava, membru în Liga profesorilor excepţionali, trăieşte în condiţii greu de imaginat. El locuieşte într-o cameră de opt metri pătraţi, fără bucătărie sau măcar grup sanitar. De 14 ani a încercat la Primăria municipiului Suceava să primească o locuinţă decentă, măcar cu grup sanitar, dar mereu a fost refuzat.
like-facebookProfesorul Romeo Irinel Bolohan, căci despre el este vorba, locuieşte în blocul social nr.2 de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava.

Permanent mi s-a spus să las o cerere la Primărie şi să aştept că se rezolvă şi de 14 ani fac acelaşi lucru, dar nimic. Nu ştiu cine poate să stea într-o astfel de încăpere atât de mică. Doar din bun simţ am încercat să nu fac scandal dar în felul acesta nu merge. Nu mai merge sa trăiesc în condiţii mizere în acest secol al tehnologiei… Menţionez că de aproape 13 ani am dosar la primărie şi am făcut diverse demersuri pentru o altă locuinţă dar, ani la rând, nu am îndeplinit unele condiţii sau am primit diverse refuzuri pentru o locuinţă socială sau prin ANL. În acest timp mi-am dus viaţa într-o cameră de 8-9 m2 în condiţii împroprii deoarece nu am alte variante de a locui”, a declarat profesorul.

profesor bolohanProfesorul Bolohan s-a născut la Casa de Copii de la Liteni, fără a avea legături sau cunoştinţe cu vreo rudă din familia sa. În camera de cămin şi-a dus viaţa de profesor şi a reuşit mereu să vadă dincolo de condiţiile grele în care trăia pentru a reuşi să facă performanţă. A devenit unul dintre cei mai apreciaţi profesori ai Sucevei şi chiar ai României, dar de o vreme sănătatea nu îi mai permite să locuiască într-un astfel de spaţiu.

„În vara anului 2013 am stat în spital 2 săptămâni şi am descoperit o infecţie urinară care mi-au atrofiat rinichii iar acum sunt sub “îndrumarea” unor pastile pentru a menţine creatinina (valoarea rinichilor) la 2,2 %, o valoare peste limita normală”, a precizat cadrul didactic.

De 13 ani este cadru didactic, a obţinut peste 300 de diplome cu premii sau participări la diverse concursuri sau olimpiade şcolare locale, judeţene, naţionale şi internaţionale, iar cel mai mare şi valoros premiu a fost în 2012, când a câştigat Concursul Naţional “Tort Aniversar Disneyland Paris”, din 75 de şcoli participante din ţară, cu întreaga clasă de elevi, iar 30 de elevi şi 6 însoţitori au beneficiat de o excursie magică de 5 zile la Disneyland Paris. Toate costurile privind zborul, transferul la hotel, mesele, asigurarea şi cazarea au fost plătite de Perfect Tour – unic reprezentant al Disneyland Paris în România.

„În aprilie 2014 am fost unicul din judeţ distins cu Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie pentru efortul depus în cei 20 de ani (incluzând şi activităţile de voluntariat) de activitate pentru toate categoriile de copii: copii din instituţiile de protecţie a copilului, copii cu performanţe şcolare, copii proveniţi din plasament familial precum şi copii preveniţi din familii numeroase.  În iunie 2014 am fost unicul din judeţ care am făcut parte din Liga Profesorilor Excepţionali unde am participat la câteva dezbateri pe tema educaţiei la un post naţional de televiziune. Prin acest concurs am beneficiat, în luna decembrie 2014, de o excursie de studiu la o universitate din Atena (Grecia)”, susţine profesorul.
Tot în luna iunie 2014 acesta a fost distins cu o plachetă specială din parte Primăriei Dumbrăveni.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Gaby says:

    Singurul din judet calificat in liga? Ia mai verificati odata informatiile?

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*