Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Deficit mare de personal în subunităţile de pompieri. Vezi cu ce probleme se confruntă angajaţii ISU Suceava!

pompieriSunt puşi să salveze vieţi, dar se confruntă nu doar cu focul, inundaţiile sau alte elemente de acest gen, ci şi cu lipsa echipamentului adecvat sau chiar deficitul de personal.

like-facebookPotrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, pentru ca acţiunile pompierilor să dea randament şi mai bun este nevoie, printre altele, de implementarea unui Regulament de organizare şi funcţionare la nivelul dispeceratelor integrate unitar la nivel naţional, în vederea uniformizării activităţilor. Activitatea lor este îngreunată de multitudinea aplicaţiilor informatice şi a datelor care trebuie raportate prin dispeceratul unităţii.

Potrivit acestora, sunt încă sincope pe linia preluării apelurilor de urgenţă, în funcţionarea aplicaţiilor informatice din cauza uzurii fizice şi morale a aparaturii de comunicaţii şi informatică din dispecerat; nu s-a reuşit încă realizarea independenţei energetice pentru dispeceratele subunităţilor de intervenţie; iar sistemul de comunicaţii radio TETRA al ISU nu este în aceeaşi bandă de frecvenţă cu SAJ, ceea ce duce la disfuncţionalităţi de comunicare între echipajele de descarcerare cu cele de prim ajutor medical calificat ale SAJ. Poate cea mai mare problemă de la nivelul ISU Suceava rămâne, însă, deficitul mare de personal din subunităţile operative.

„Organigrama actuală a Inspectoratului asigură îndeplinirea atribuţiilor funcţionale, cu o prioritizare atentă a acestora. Problemele cu care ne confruntăm, în urma restructurărilor din anii anteriori, sunt de natura lipsei personalului operativ necesar încadrării tehnicii de intervenţie. Astfel, în cazul în care apare o situaţie de urgenţă de amploare, se impune ridicarea capacităţii operaţionale a unităţii prin chemarea personalului din turele libere, insă lipsa posibilităţii compensării financiare a timpului de lucru prestat peste programul normal de lucru face ca acordarea timpului liber recuperator să se facă cu mare dificultate”, susţin reprezentanţii ISU Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*