Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Primăria Suceava a mai primit încă 7.500 de pachete cu ajutoare de la UE. Sucevenii nu vor să le ridice

alimente uePrimăria municipiului Suceava a mai primit încă 7.500 de pachete de ajutoare de la Uniunea Europeană. Anunţul a fost făcut, miercuri, de primarul Ion Lungu. Potrivit acestuia, însă, nici primul lot de ajutoare nu a fost distribuit în totalitate, deoarece  1.200 de beneficiari înscrişi pe liste nu au venit să le ridice.
like-facebookMai mult decât atât, potrivit edilului, cele 7.500 de pachete cu ajutoare de la UE care sunt în plus determină cheltuieli pentru municipalitate în ceea ce priveşte paza şi depozitarea lor şi susţine că nu mai era nevoie de ele.

Această rezervă ne dă bătăi de cap pentru că trebuie să asigurăm paza lor şi să plătim chiria pentru depozitare”, a spus Lungu, în conferinţa de presă.

Iniţial Primăria a primit 12.748 de pachete pentru cele 6.374 de persoane înscrise în listele iniţiale.
Primarul susţine că pachetele cu ajutoare UE în plus ar putea fi distribuite unui număr de 3.722 de persoane, dar nu mai sunt suceveni care să poată beneficia întrucât nu îndeplinesc condiţiile.

Fiecare pachet conţine  două cutii identice în greutate de 13,5 kilograme în care sunt trei kilograme de făină albă de grâu, trei kilograme de mălai, o pungă de 400 de grame de paste făinoase, doi litri de ulei, două kilograme de zahăr, patru conserve din carne de porc de 300 de grame fiecare, trei conserve din carne de vită în suc propriu de 300 de grame şi cinci conserve de pate de ficat de 200 de grame fiecare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*