Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Iluminat cu fonduri din Elveţia pentru municipiul Suceava

ion lunguPrimăria Suceava va semna un acord de implementare, cu fonduri elvețiene, pentru dotarea stâlpilor de iluminat cu lămpi tip LED. Încă de anul trecut, edilul Sucevei, Ion Lungu, anunța că se în vedere semnarea unui acord în ce privește iluminatul public cu leduri economice și cu o durată de viață lungă, în baza unui proiect din România privind energia durabilă prin Programul de cooperare Elveţia-România, aprobat pentru județul Suceava. 
like-facebookValoarea contractului este de  5,3 milioane de euro in care finanțarea locală va fi de 15 la sută, și va include  înlocuirea a 4.200 de corpuri de iluminat.  finanțarea locală va fi de 15 % din valoarea proiectului, în acest an urmând a se derula licitația pentru desemnarea operatorului.
Potrivit acordului durata de implementare a proiectului este de 18 luni. Acest proiect presupune înlocuirea a 3.816 corpuri de iluminat clasice, cu corpuri de iluminat cu leduri, economice , mai moderne, cu durată de viaţă mai mare. Proiectul mai prevede realizarea unui sistem de telegestiune, de control de la distanţă a acestui sistem de iluminat, cu posibilitatea de intervenţie în anumite situaţii. Sperăm să semnăm contractul de finanţare, în luna iulie a acestui an”, a spus Lungu.
Un alt proiect care urmează să fie aprobat de Guvernul Elveţiei presupune finanţarea cu 2,8 milioane de franci elveţieni a achiziţionării de autospeciale electrice care să fie folosite de municipalitatea suceveană pentru activităţile pe care le desfăşoară.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*