Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Alarmant! Tot mai mulţi copii din judeţ abuzaţi fizic, sexual sau emoţional şi neglijaţi de părinţi

copil batutSituaţie alarmantă în judeţul Suceava, prezentată, marţi, de reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava.  144 de copii au fost daţi în plasament în regim de urgenţă şi au intrat în sistemul de protecţie al copilului în judeţ, anul trecut, iar 345 de minori au fost menţinuţi în familie, cazurile lor fiind monitorizate de Protecţia Copilului.
like-facebookPotrivit DGASPC, a crescut numărul sesizărilor adresate Protecţiei Copilului Suceava cu privire la minorii abuzaţi emoţional sau neglijaţi de părinţi.
A crescut simţitor numărul sesizărilor despre copii abuzaţi emoţional, neglijaţi în propriile familii sau copii săraci. În multe cazuri s-a impus consilierea psihologică a minorilor. Părinţii copiilor au fost responsabilizaţi şi s-a solicitat întocmirea de rapoarte psihosociale. Toate cazurile rămân în atenția noastră pentru soluționare”, a declarat, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava,  Nicoleta Daneliuc.
Numai în anul 2014, au fost înregistrate 489 de sesizări de violenţă în familie confirmate (abuz fizic, abuz emoţional, abuz sexual, neglijare). Dintre acestea,  407 sunt cazuri de neglijare, 14 de abuz fizic, 14 cazuri de abuz sexual, 54 de cazuri de abuz emoţional. În anul 2013, s-au înregistrat 419 astfel de sesizări.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*