Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO Mii de persoane la Festivalul  obiceiurilor de iarnă pe stil vechi de la Drăgușeni

festival draguseni pe stil vechiCâteva mii de persoane au participat, marţi, la Drăgușeni,  la ediția a V a a Festivalului datinilor şi obiceiurilor de iarnă pe stil vechi, care încheie programul sărbătorilor de iarnă în județul Suceava.
La parada costumelor populare şi a măştilor, de la Drăguşeni, au participat grupuri de urători din 11 localități din județele Suceava, Iași și Neamț.

Conform programului, grupurile de urători au  plecat din parcarea Hanului Drăguşeni, în parada obiceiurilor de Anul Nou şi au parcurs o porţiune din Drumul European, pe la Căminul Cultural, până la Parcul din centrul localităţii. Chiar dacă traficul rutier a fost blocat preț de jumătate de oră pe DE, șoferii nu s-au stresat, amintindu-și de bucuria și spectacolul obiceiurilor de sfârșit de an. Începând cu ora 12.00, grupurile şi formaţiile de colindători şi urători au susținut recitaluri pe scena special  amplasată în parc.

Nu au lipsit președintele Consiliului Judeţean (CJ), Cătălin Nechifor, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, senatorul Ovidiu Donțu, deputatul Ioan Stan, șeful Centrului Cultural Bucovina,Viorel Varvaroi, dar au fost prezenţi şi primarii din Fălticeni și Forăști. Gazda evenimentul a fost edilul comunei Drăgușeni, Vasile Cepoi, care a spus că deja festivalul este o tradiție.
„Au venit formații din localitățile unde sunt credincioși de stil sau de rit vechi, dar avem și invitați. Este, așa cum se obișnuiește, un spectacol al culorilor, al îmbrăcăminții pentru fiecare grup de urători, ceată, bandă sau colindători. Cine vrea să afle care e tradiția obiceiurilor  trebuie să vină la noi în județ, ne-a spus primarul comunei.

La parada costumelor populare şi a măştilor, au participat grupuri de urători din zonele Drăguşeni, Forăşti, Vadu Moldovei, Dolhasca,  Preutești, Corlata, Dolheştii Mici, Boroaia şi Râşca, precum şi din judeţul Iaşi şi judeţul Neamţ.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*