Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Vezi de la ce a pornit incendiul de la sediul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi a Seminarului Teologic!

sediu arhiepiscopia suceveiIncendiul de la  sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolit Dosoftei” din Suceava  a izbucnit  de la un scurtcircuit la tablou electric al clădirii. Chiar dacă nu a fost încă întocmit un raport final, Compartimentul Inspecție a ISU și  polițiștii criminaliști de IPJ,  au efectuat cercetări la fața locului iar raportul lor arată că   incendiul s-a propagat  de la tabloul electric după care s-a extins cu repeziciune. 
like-facebook„A fost ca un fulger. Anul trecut în ianuarie ne-am mutat cu sediul Arhiepisopiei din clădirea unde a  funcționat Inspectoratul Școlar Județean la sediul nou, lângă seminat, o clădire frumoasă, cu o arhitectură aparte și la un an a ars ca o  torță. Am revenit la vechiul sediu ,acolo unde ma mai avut sediul,dealtfel clădirea este a nostră”, ne-a spus preotul Petru Crăciun, profesor la Seminarul Teologic.
 Sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a fost  mutat în clădirea unde a funcționat Insepctoratul Școlar Județean, în apropierea Palatului Administrativ . 
Trebuie amintit că un incendiu extrem de puternic a făcut, joia trecută,  scrum sediul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor și a Seminarului Teologic.  Pompierii militari suceveni au intervenit cu 20 de autospeciale pentru a stinge flăcările imense ce au cuprins imobilul situat lângă Mănăstirea Sf.Ioan cel Nou din Suceava.

Șeful ISU, generalul de brigadă  Ioan Burlui, a declarat că 
incendiul a fost anunţat cu întârziere, iar materialele, majoritatea din lemn, au favorizat propagarea  cu repeziciune a focului, astfel încât au ars clădirea semniarului şi birourile Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Flăcările au mai cuprins clădirea centralei termice şi un alt corp al clădirii în care se aflau o şcoală de muzică şi depozite de cărţ, în așa zisa zonă a garajelor.
Conducerea ISU susține că imobilul nu avea aviz de la  ISU însăm deși legea prevede ca pompierii militari puteau cere suspendarea activitățiil aceștia nu au făcut o asemenea solicitare nici pe adresa Seminarului Teologic și nici pe adrea Arhipiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*