Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Persoanele fără adăpost ajutate de poliţiştii suceveni

foto activitati centru persoane fara adapostÎn perioada 04 – 09 ianuarie 2015, temperaturile la nivelul judeţului Suceava au înregistrat valori din cele mai scăzute. Poliţiştii au dispus măsuri specifice  cu privire la activităţile din sfera de competenţă, astfel încât fenomenele meteo extreme să nu genereze factori de risc suplimentari în ceea ce priveşte ordinea şi siguranţa publică.

Pe lângă măsurile privind traficul rutier au fost iniţiate şi demersuri de identificare a persoanelor aflate în situaţii de risc.  Persoanele fără adăpost şi persoanele care au un mod de viaţă dezordonat, prezintă un grad de risc infracţional şi victimal sporit şi, totodată, în astfel de condiţii extreme se expun suferinţelor fizice generate de temperaturile scăzute.

alimente sfvINERITocmai de aceea, poliţiştii au organizat acţiuni de identificare a acestor persoane , în special pe raza municipiului Suceava, cei identificaţi fiind conduşi la Centrul Sfânta Vineri din municipiul Suceava.

Totodată, celor 25 de persoane fără adăpost aflate la acest Centru le-au fost oferite de  către poliţişti, cu sprijinul RCHF Romania, reprezentată prin dl. Brian Douglas alimente, ceaiuri, lenjerii şi articole de îmbrăcăminte. Mai mult, având în vedere faptul că ne aflăm încă în perioada în care mulţi bucovineni petrec sărbătorile de rit vechi, poliţiştii au oferit persoanelor fără adăpost din Centru, cutii cadou, conţinând kit-uri de igienă, mănuşi, ciorapi şi alte obiecte.

De asemenea, poliţiştii de prevenire au purtat discuţii cu persoanele fără adăpost aflate la Centrul Sfânta Vineri, promovând recomandări pentru prevenirea victimizării în cazul infracţiunilor cu violenţă şi a infracţionalităţii contra patrimoniului. Discuţiile au vizat şi pericolele generate de consumul de alcool şi efectele nocive ale acestuia în ceea ce priveşte procesul de integrare socială a persoanelor fără adăpost.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*