Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Județul Suceava va avea hartă pentru intervenții în situații de urgență

intalnire prefecturaComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât cartarea judeţului pe zone, din punct de vedere al tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă – inundaţii, avalanşe, alunecări de teren, incendii de pădure, explozii, intervenţii majore pentru căutare și salvare persoane.

like-facebookEste importantă realizarea acestei hărţi pentru intervenţia în situaţii de urgenţă şi, în mod special, inventariarea capacităţilor din judeţul nostru, cu poziţionarea lor faţă de zonele de risc. Trebuie să ştim la ce putem apela în caz de nevoie, indiferent că în cauză sunt structuri de stat sau agenţi economici privaţi, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului.

Procedura va avea la bază istoricul evenimentelor pe ultimii 25 de ani, respectiv cele cu referire la inundaţii, avalanşe, alunecări de teren, incendii de pădure, explozii şi intervenţii majore de căutare-salvare persoane.

„Intervenţiile vor putea fi făcute în timp de reacţie mai scurt, iar consecinţele producerii unui posibil dezastru vor putea fi restrânse. Pe baza acestor informaţii se vor elabora inclusiv procedurile operaţionale de intervenţie standard”, a declarat Sinescu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*