Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Tânăr de 25 de ani cercetat pentru furt după ce a furat cabluri de la reţeaua electrică de la două blocuri

politieUn tânăr de 25 de ani din municipiul Suceava este cercetat de poliţişti după ce a furat cabluri de la reţeaua electrică de la două blocuri, lăsând locatarii fără curent electric.
Potrivit unui comunica al IPJ Suceava, pe 17 decembrie 2014, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată că o persoană necunoscută a încercat să sustragă conductorul coloanei electrice din blocul unde domiciliază.

like-facebookReclamantul a observat că masca protectoare a conductoarelor electrice de la etajul 9 este desprinsă din locaşul special amenajat, iar un conductor electric din cupru era secţionat şi atârna în afară. În timpul efectuării cercetării la faţa locului, s-a constatat că, începând de la etajul 1 şi până la etajul 9 din coloana de alimentare a tablourilor electrice au fost secţionate toate cablurile electrice de protecţie din cupru având dimensiunea de 35 mm,  persoane necunoscute sustrăgând 8 bucăţi de cablu, dintre care 4 cu lungimea de 2 m fiecare şi 4 bucăţi de 20 cm fiecare. Aceste bucăţi de cablu au fost identificate într-un rucsac abandonat.

Ulterior, la data de 23 decembrie 2014, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că persoane necunoscute au secţionat conductorul de cupru între nivelele 8-10, de la un bloc din localitate.

Din verificări s-a stabilit că în seara de 22 decembrie 2014, în jurul orei 22:00, reprezentanţii societăţii de electricitate au fost solicitaţi de locatarii blocului, să intervină întrucât au rămas fără tensiune la reţeaua electrică.

Cu această ocazie s-a constatat faptul că între nivelele 8- 10, ale blocului  conductorul nul de protecţie de la tablourile electrice a fost secţionat.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale, cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Suceava, sub aspectul săvârşirii ,, tentativei la infracţiunea de  furt calificat’’, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

În urma desfăşurării activităţilor investigative şi a obţinerii de date şi informaţii, poliţiştiii au reuşit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptelor ca fiind un bărbat de 25 ani din localitate.

El a recunoscut  faptele şi a declarat că a săvârşit faptele din cauza lipsei banilor.

Cercetările sunt continuate de Biroul investigaţii criminale Suceava, faţă de cel în cauză, pentru săvârşirea a două acte materiale de furt calificat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*