Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO & VIDEO! Incendiu de proporţii la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Seminarul Teologic. Zeci de persoane evacuate

SAMSUNGUn incendiu uriaş a izbucnit, joi dimineaţa, în clădirea în care se află Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” şi birourile Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în apropierea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”. Focul era extrem de puternic, iar pompierii nu au putut interveni eficient  din cauza lipsei resurselor de apă după ce hidranţii au  îngheţat.

like-facebookAceştia au făcut rost de apă de la fântâni mai îndepărtate.

La un moment dat, din cauza căldurii foarte mari degajate de foc, autospecialele de pompieri au fost retrase, iar intervenţia pompierilor a fost şi ea foarte dificilă tot din cauza căldurii degajate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

 

Potrivit reprezentanţilor ISU Suceava, incendiul a izbucnit în clădirea construită din lemn, la bucătăria seminarului, iar apoi s-a extins la toată construcţia.  La faţa locului au intervenit 20 de autospeciale cu apă şi peste 120 de oameni, pompieri, poliţişti şi jandarmi.

Deocamdată nu se ştie de la ce a pornit incendiul. În clădire, în partea în care funcţiona Seminarul Teologic, se aflau la declanşarea incendiului aproximativ 50 de elevi care au fost evacuaţi în siguranţă de personalul didactic.

Flăcările s-au extins şi la mai multe garaje din afara incintei mănăstirii. Clădirea Arhiepiscopiei Moldovei şi Rădăuţilor a fost transformată în totalitate în scrum. Construcţia nu era autorizată de pompieri în privinţa securităţii la incendiu.

La fata locului s-au deplasat şi prefectul Florin Sinescu, dar şi primarul Ion Lungu. Edilul a declarat că se va ocupa să găsească un spaţiu în care să înveţe şi să fie cazaţi elevii seminarului.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” a fost înființat în anul 1991 şi funcționează în vecinătatea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. În unitate studiază peste 200 de elevi.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Incendiu de proporţii la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Seminarul Teologic. Zeci de persoane evacuate | MoldovaNews.ro
  2. FOTO Gest de solidaritate la locul în care a fost sediul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Zeci de persoane au scotocit printre rămăşiţe. Vezi ce au găsit! | SuceavaNews.ro
  3. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor are nevoie de ajutor pentru reconstrucţia clădirii mistuite de flăcări | SuceavaNews.ro
  4. Primăria Suceava alocă un milion de lei pentru continuarea lucrărilor la Seminarul Teologic | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*