Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Sucevean arestat şi predat autorităţilor din Germania. Vezi ce a făcut!

curtea de apel suceavaCurtea de Apel Suceava a admis  cererea de executare a mandatului european de arestare, emis la data de 26 noiembrie 2014 de către Procuratura Memmingen – Germania, în baza mandatului de arestare al Judecătoriei de primă instanţă Memmingen din data de 13 noiembrie 2014, împotriva lui Postiniuc Paul-Laurențiu din Vatra Dornei.

like-facebookInstanța a dispus  predarea  lui Laurențiu Postiniuc, autorităţii judiciare emitente și a dipus arestarea acestuia  pe baza  mandatul european de arestare. El a fost predat  autorităților din Germania.

Curtea de Apel Suceava a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare.  Postiniuc Paul-Laurenţiu a fost reţinut şi arestat în vederea predării de la data de 23 decembrie 2014, însă această decizie a încetat intrând în vigoare un nou mandat de arestare.

Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, din care suma de 400 lei, reprezentând onorariul pentru avocatul din oficiu Ciutac Brînduşa, desemnată pentru a acorda asistenţă juridică persoanei solicitate se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Suceava. Sentinţa este definitivă.

Potrivit unui comunicat al IPJ din luna decembrie 2014, Paul Postiniuc,  de 28 de ani, a fost arestat în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile germane, pentru infracţiuni contra proprietăţii.

„Cel în cauză nu figura urmărit și a fost prezentat Curții de Apel Suceava, care a dispus arestarea pe o durată de 15 zile”, au transmis reprezentanţii IPJ Suceava. Aceştia au precizat că din infomaţiile pe care le deţin, tânărul din Vatra Dornei este acuzat că a achiziţionat bunuri din mai multe magazine de pe teritoriul Germaniei, fără însă a le achita, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 1.000 de euro.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*