Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Beneficiarii de ajutoare de la UE din 28 de localităţi şi-au primit alimentele

alimente ueUn număr de 28 de localităţi sucevene  au terminat  distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE. Este vorba de  Panaci, Poiana Stampei, Pojorîta, Rîşca, Sadova, Şaru Dornei, Vama, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei, Zamostea şi Zvoriştea , în timp ce în alte două procesul este în derulare. Prefectul Florin Sinescu a informat că ajutoarele au fost livrate deja în localităţile Baia, Bogdăneşti, Boroaia, Brodina, Broşteni, Cîmpulung Moldovenesc, Crucea, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Frumosu, Fundu Moldovei, Gura Humorului, Hînţeşti, Iacobeni, Mălini, Moldoviţa, Păltinoasa.
like-facebookPrefectul județului Suceava, Florin Sinescu a declarat că  în prezent acțiunea se mai află în derulare în  Suceava şi Arbore. Firma  „Libro Events”,cea carese ocupă cu furnizarea alimentelor  a anunțat că până pe  13 ianuarie  ar putea livra ajutoarele alimentare pentru alte 28 de localităţi.Cei peste 140 de mii de beneficiari de ajutoare alimentare finanţate printr-un program european din judeţul Suceava primesc  peste 280.000 de  pachete cu alimente.
Pe listele transmise către primăriile din judeţ figurează un număr de aproximativ 113 mii de persoane, însă s-a luat în considerare şi o marjă de eroare în legătură cu unele persoane care nu au primit cuponul prin poştă. Din cele 113 mii de persoane, 14 mii locuiesc în municipii, circa 15 mii provin din oraşe, iar restul de aproximativ 83 de mii de persoane provin din comune. Fiecare beneficiar va primi câte două pachete, respectiv două cutii de alimente, în valoare de 128 de lei fiecare. Coşului de alimente conţine următoarele alimente: ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită şi pate-uri, şi va fi oferit o singură dată pe an.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*