Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Trei tineri cercetaţi pentru furt. Au spart casa unui fost pompier! Cu banii furaţi, unul şi-a luat maşină

arestatDoi tineri din judeţul Suceava au fost arestaţi pentru 30 de zile, iar un al treilea este cercetat în stare de libertate, după mai multe furturi.

Pe 28 decembrie 2014, Secţia 5 poliţie Rurală Dărmăneşti a fost sesizată prin SNUAU 112, de un bărbat de  62 ani din municipiul Suceava, Victor P., fost pompier cu privire la faptul că în perioada  23-28.12.2014, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţa pe care o deţine în comuna Dărmăneşti şi care nu este locuită, o mare sumă de bani, diferite  scule şi aparate medicale.

like-facebookDin cercetări poliţiştii au stabilit prin forţarea  sistemului de închidere de la uşa bucătăriei de vară, persoane necunoscute au sustras  cinci butelii de aragaz, un flex și o bormașină.

La imobilul nou, geamul de la ușa de acces din spatele locuinței a fost găsit spart, iar din interior se reclamă furtul unei sume mari de bani, bijuterii din aur şi argint, obiecte de îmbrăcăminte şi alte bunuri.

În urma activităţilor efectuate de polițiști, care au inclus şi efectuarea a 3 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Dărmăneşti şi Pătrăuţi, au fost identificaţi autorii furtului ca fiind un tânăr de 18 ani, din comuna Dărmăneşti, Beniamin Darie, și doi de 19 ani, din comuna Pătrăuţi, respectiv Daniel şi Vasile Hariga.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în noaptea de 25.12.2014, în jurul orei 01.30, autorii,  au pătruns în imobilul nelocuit ce aparține părţii vătămate și au sustras bani, valută, bijuterii din aur şi diferite bunuri de uz casnic.

Ulterior, cu o parte din banii rezultaţi din infracţiune, tânărul de 18 ani din comuna Dărmănești și-a achiziţionat un autoturism, care a fost indisponibilizat pentru recuperarea prejudiciului.

De asemenea, pe un teren împădurit de lângă locuinţa acestuia, polițiștii au identificat ascunse într-un recipient, sume de bani în lei și valută, precum și mai multe bijuterii, iar în locuinţă, bunuri provenite din săvârşirea infracţiunii, care au fost recunoscute şi restituite părţii vătămate.

„În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei trei autori şi reţinerea lor pentru 24 de ore, iar la 31.12.2014, au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a tânărului de 18 ani din comuna Dărmănești și a unuia din comuna Pătrăuți, față de cel de-al treilea autor fiind dispusă continuarea cercetărilor în stare de libertate”, potrivit unui comunicat al IPJ Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*