Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat vor avea căldură de Revelion

caldura caloriferSucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor avea căldură, în perioada Revelionului. În urma unor discuţii dintre reprezentanţii Primăriei Suceava şi cei ai Bioenergy, societatea de termoficare a decis să repornească şi cel de-al treilea cazan de termoficare, care a fost oprit la începutul lunii decembrie.

like-facebookVeste este cu atât mai bună cu cât de Revelion se anunţă temperaturi şi de minus 20 de grade Celsius.
Chiar şi aşa, conducerea Bioenergy anunţă că în luna ianuarie ar putea fi sistată furnizarea căldurii dacă nu va primi banii.

Neplata facturilor pentru energia termică livrată se va repercuta într-o perioadă foarte apropiată asupra căldurii pe care o primesc sucevenii”, a declarat directorul Bioenergy Suceava, Vasile Ilie.

Noua centrală va funcţiona la capacitatea normală doar vreo cinci zile, după care va reduce producţia cu aproximativ 30%, pentru a reduce şi consumul de combustibil, cu care se aprovizionează cu mari eforturi, din cauza neîncasării facturilor restante. Datoriile firmei care distribuie agentul termic, Termica, către Bioenergy, se ridică la aproximativ 21 de milioane de lei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*