Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Suceveni trimişi după gratii pentru trafic de droguri de mare risc

droguriDoi suceveni au fost condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare fiecare pentru trafic de droguri de mare risc. Andrei Şincai, de 33 de ani, şi Gheorghiţă Florea Ivanciuc, de 28 de ani, ambii din municipiul Suceava,  au încarceraţi, luni, imediat după ce magistraţii le-au dat sentinţa pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc.

like-facebookJudecătorii Curţii de Apel le-au dat o pedeapsă mai mică faţă de cei de la Tribunalul Suceava, Şincai  primise 5 ani de închisoare, iar Florea 6 ani şi 8 luni de închisoare.

Cei doi tineri au fost arestaţi preventiv în primăvara lui 2012, alături de un alt bărbat, Radu Cozmin Tomaşciuc, de 30 de ani, sub acuzaţia că au racolat mai mulţi tineri pe care i-au trimis să transporte stupefiante pentru reţelele internaţionale de trafic de droguri. Tomaşciuc a fost trimis la închisoare încă din toamna anului trecut. Va trebui să stea patru ani în spatele gratiilor.

Aceştia au racolat mai mulţi tineri pe care îi foloseau drept cărăuşi de droguri în Europa şi în America de Sud. Unul dintre cărăuşi a fost arestat în Peru, după ce a fost prins transportând peste un kilogram de cocaină în stomac.
În jur de 130 de tineri erau folosiţi drept cărăuşi de două grupări de traficanţi. Peste 70 dintre tineri au fost prinşi şi închişi în puşcării din întreaga lume.

Pentru fiecare transport, erau plătiţi cu sume cuprinse între 2.500 şi 4.000 de euro, iar racolatorii acestora primeau de la membrii reţelelor sume cuprinse între 1.500 şi 3.000 de euro pentru fiecare curier de droguri racolat.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*