Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Şeful SIPI Suceava, reţinut pentru 24 de ore

Foto: www.enational.ro

Foto: www.enational.ro

Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) –Suceava, Cristian Macsim, de 41 de ani, a fost reţinut, luni seară, după ore întregi de audieri la DNA Suceava. Acesta este suspectat de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului. Marţi, Macsim va fi prezentat în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat că şeful SIPI Suceava, Cristian Macsim, este cercetat pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de favorizare a infractorului.
În acelaşi dosar a fost pus sub control judiciar agentul de poliţie Constantin Chichiriţă, din Frătăuţii Noi, care este cercetat pentru purtare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals, pentru ticluirea de probe într-un dosar penal pe care îl avea în cercetare.
Controlul judiciar în acest caz a fost dispus pentru 60 de zile şi prevede, între altele, ca poliţistul să nu îndeplinească activitatea sa de poliţist judiciar, şi nici să intre în contact cu celelalte persoane implicate în caz.
În acest dosar urmează să fie audiaţi încă doi suspecţi.

Vă reamintim că procurorii DNA au percheziţionat, luni,  casa șefului Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) -Suceava, comisarul-șef Cristian Macsim, de 41 de ani, dar şi locuinţele a cinci agenţi de poliţie.
Potrivit unor surse neoficiale, şi locuinţa fratelui fostului şef al IPJ Suceava, comisarul şef Nicuşor Todiruţ, este răscolită de procurori. Fratele acestuia este fost şef SIPI Suceava.

Potrivit unui comunicat al DNA, ancheta vizează posibile fapte de abuz în serviciu și favorizarea infractorului.  Se pare că ofiţerii  se foloseau în interes personal de informațiile din cauzele pe care le instrumentau, pentru a favoriza unele persoane și a obține diverse sume de bani.  Se fac percheziţii la Rădăuţi, Vicovu de Jos, Voitinel şi Frătăuţi.

Macsim ocupă funcția la SIPI din august 2012 şi lucrează în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din 1996.
S-au făcut percheziţii şi acasă la şeful secţiei de poliție rurală Gălănești, Marius Ciotău.
În acelaşi caz mai este cercetat şi procurorul Dumitru Dîmbu pentru că, în 2010, un poliţist de la Gălăneşti ar fi făcut un accident cu maşina, iar apoi i-a dat bani lui Dîmbu ca să scape basma curată.
Cercetat este şi soţul primăriţei din Voitinel, poliţistul Ilie Vasile Sârghie, care a fost dus la audieri.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Şeful SIPI Suceava, reţinut pentru 24 de ore | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*