Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Update! Locuinţa şefului SIPI Suceava şi a şefului secţiei Gălăneşti, răscolite de procurorii DNA

şeful secţiei de poliție rurală Gălănești, Marius Ciotău

şeful secţiei de poliție rurală Gălănești, Marius Ciotău

Procurorii DNA  percheziționează, luni, casa șefului Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) -Suceava, comisarul-șef Cristian Macsim, de 41 de ani, dar şi locuinţele a cinci agenţi de poliţie.
Potrivit unor surse neoficiale, şi locuinţa fratelui fostului şef al IPJ Suceava, comisarul şef Nicuşor Todiruţ, este răscolită de procurori. Fratele acestuia este fost şef SIPI Suceava.

like-facebookPotrivit unui comunicat al DNA, ancheta vizează posibile fapte de abuz în serviciu și favorizarea infractorului.  Se pare că ofiţerii  se foloseau în interes personal de informațiile din cauzele pe care le instrumentau, pentru a favoriza unele persoane și a obține diverse sume de bani.  Se fac percheziţii la Rădăuţi, Vicovu de Jos, Voitinel şi Frătăuţi.

Macsim ocupă funcția la SIPI din august 2012 şi lucrează în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din 1996.

S-au făcut percheziţii şi acasă la şeful secţiei de poliție rurală Gălănești, Marius Ciotău.
perchezitii dna sipiÎn acelaşi caz mai este cercetat şi procurorul Dumitru Dîmbu pentru că, în 2010, un poliţist de la Gălăneşti ar fi făcut un accident cu maşina, iar apoi i-a dat bani lui Dîmbu ca să scape basma curată.
Cercetat este şi soţul primăriţei din Voitinel, poliţistul Ilie Vasile Sârghie, care a fost dus la audieri.

 

 

 

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*