Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Scandalurile provocate de Traian Băsescu în Bucovina

basescuDupă inundaţiile din anul 2008, şeful statului a făcut o vizită de lucru în comuna Moldoviţa, care fusese afectată de puhoaiele revărsate. Pe atunci prefect al judeţului era Alexandru Băişanu, actual deputat PNL. El îşi făcea concediul de odihnă în Franţa când apa le-a distrus casele localnicilor. Băişanu nu s-a sinchisit să-şi scurteze perioada de şedere peste hotare, iar aspectul a fost sancţionat de Traian Băsescu. Şeful statului l-a acuzat pe Băişanu, în timpul vizitei de la Moldoviţa, că nu s-a implică suficient, ca să înlăture efectele inundaţiilor. Concret, nu a făcut demersurile la Guvern în timp util, pentru ca localnicii să primească materialele de construcţii ca să-şi refacă locuinţele.

like-facebookSă se implice mai mult şi să fie mai mult în teren. Trebuia să preseze mai mult Guvernul ca să aloce bani pentru Suceava”, a spus, în 2008, Traian Băsescu.
A certat un primar că a venit în costum la inundaţii
Tot în anul 2008, preşedintele Traian Băsescu l-a certat pe fostul primar al comunei Suceviţa, Ioan Onufrei, pentru că venise la inundaţii în costum şi cu pantofi, nu cu pelerină sau salopetă şi cizme de cauciuc.„Când te văd la inundaţii în costum îmi vine să dau cu tine de pământ!”, i-a spus Băsescu lui Onufrei. Fostul ales local ne-a povestit că se îmbrăcase în costum tocmai pentru că urma să-l întâmpine pe preşedintele României. Ioan Onufrei a declarat atunci nu era îmbrăcat în costum, ci într-o pereche de pantaloni negri, „vechi de 10-12 ani”, o haină de la un costum, tot de culoare neagră, şi o pereche de pantofi cu care mergea de obicei pe teren. „Nu era un costum, aşa cum s-a spus. Eu nici măcar nu port cravată, iar atunci nu am făcut excepţie. Oricum, am hotărât ca din acele haine să fac muzeu”, a declarat, în 2008, primarul din Suceviţa.
„Baciul” Băsescu a tuns oi în Bucovina
În perioada 2009 -2012, când nu se mai afla chiar în vârful valului de simpatie, Traian Băsescu era invitat la Suceava să participe doar la evenimente cu public simpatizant PDL. O astfel de acţiune cu mulţime oarecum controlată a fost şi “Hora Bucovinei”, unde a venit în 2009, în calitate de candidat la Preşedinţia României. Atunci el a îmbrăcat haina unui cioban, şi-a pus pe cap pălăria unui pădurar şi a tuns o oaie, spre bucuria publicului. După ce PDL a pierdut alegerile în judeţul Suceava, preşedintele României, care-şi încheie mâine cel de-al doilea mandate, nu a mai făcut nicio vizită oficială în Bucovina.

Sursa: ziarulevenimentul.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*