Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Prefectura Suceava este pregătită de sărbători: Avem cisterne cu apă pentru pensiuni şi medicamente pentru toxiinfecţie

prefectul florin sinescuPrefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunţat, vineri, că autorităţile au luat măsuri pentru perioada sărbătorilor, când se aşteaptă un număr mare de turişti, fiind pregătite cisterne cu apă menajeră pentru pensiuni, dar şi medicamente pentru eventuale cazuri de toxiinfecţie alimentară, potrivit Gândul.info.

like-facebookSinescu a spus, într-o conferinţă de presă, că în perioada sărbătorilor de iarnă în judeţ sunt aşteptaţi mulţi turişti, motiv pentru care Poliţia Rutieră va monitoriza permanent drumurile DN 2 şi DN 17 şi zonele turistice, iar jandarmii vor asigura ordinea în cazul manifestărilor publice, în special festivaluri de datini şi obiceiuri, care se desfăşoară în aceste zile în diverse localităţi ale judeţului.

Totodată, pentru că în anii trecuţi au existat probleme privind asigurarea apei menajere în unele unităţi de cazare, s-au pregătit cisterne cu apă care să fie duse la pensiuni dacă va fi necesar.

Prefectul a mai spus că în toate spitalele din judeţ există asigurată medicamentaţia pentru evantuale cazuri de toxiinfecţie alimentară.

Potrivit sursei citate, în ultima perioadă au fost intensificate controalele la pensiuni şi hoteluri privind siguranţa alimentară, nefiind constatate abateri majore.

Multe dintre pensiunile şi hotelurile din Bucovina au pachete turistice de Crăciun şi de Revelion vândute încă din luna septembrie, însă există şi unităţi de cazare care mai au oferte disponibile. Preţurile pornesc de la 655 de lei pentru trei nopţi de cazare la pensiune şi ajung până la 3.000 de lei la hotel de patru stele.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*