Sâmbătă 01 Iunie 2024, Actualizat acum 152 zile 12:00 am

Trimişi în judecată după ce au furat ulei electroizolant din transformatoare

electrocutat curent electric transformatorPatru persoane, care au furat ulei electroizolant din transformatoarele aparţinând unei firme de transport a energiei electrice, de pe raza mai multor localităţi din județul Suceava, au fost trimiși în judecată, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

like-facebookTrei dintre ei se află în arest preventiv, iar un altul sub control judiciar. Florin Aileni  este acuzat de săvârşirea a 11 infracţiuni de „furt calificat” de ulei electroizolant, prin escaladare, din transformatoarele de pe raza comunelor Hânțești, Adâncata, Siminicea, Zvoriștea, dar și din municipiul Suceava și din Moara.

Sebastian Bejinariu este acuzat de săvârşirea a 12 infracţiunii de „furt calificat”, de la transformatoarele de pe raza comunelor Zvoriștea, Adâncata, Siminicea, Șerbănești, Suceava sau Moara. Ionel Andrei este cercetat pentru săvârşirea a 5 infracţiuni de „furt calificat” din transformatoarele electrice, iar Cătălin Macsim este acuzat de „furt calificat”, după ce a sustras și el ulei electroizolant.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Suceava, care se va  pronunţa şi cu privire la confiscarea sumelor de 120 lei de la Bejinariu Ilie Sebastian şi 1.680 lei de la Aileni Florin, sume obţinute în urma valorificării uleiului sustras.

Uleiul electroizolant este un element component al transformatoarelor, care izolează părţile sub tensiune, între ele şi faţă de masă, respectiv are rol de lichid de răcire, disipând energia termică generată de partea activă a transformatoarelor de putere. Acesta nu se găseşte în comerţ şi este destinat răcirii transformatoarelor electrice.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*