Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

O cunoscută cântăreaţă din România lucrează cu lână organică într-un atelier din Suceava

sophia3Cantareata Sophia, cunoscuta publicului pentru stilul ei vestimentar excentric, are o noua pasiune. Artista colinda tara pentru a gasi lana organica, realizata de mestesugari, dupa metode ce dateaza de secole bune.

In atelierele ei din Suceava si Sibiu, artista perie lana organica si o vopseste manual, ca pe vremea bunicii. Din acest material natural Sophia creaza pulovere unicat, in forme cu totul inedite, pe care le-a inclus in prima ei colectie de acest tip, Sophia33.

like-facebookSophia vopseste puloverele cu motive grafice traditionale romanesti si le exporta peste hotare, strainii fiind deosebit de incantati de vestimentatii.

“Puloverele mele sunt lucrate in doua ateliere din Suceava si Sibiu. Lana este vopsita manual dupa o tehnica foarte veche alaturi de doua doamne cu varsta de peste 80 de ani. Pentru acest procedeu este nevoie de o vopsea speciala, ce poarta numele gallus. Aceasta se amesteca intr-o cantitate de apa, se toarna peste lana, iar apoi se pune si sare si otet pentru ca lana sa nu-si piarda din culoare atunci cand haina este dusa la curatat”, declara Sophia.
Puloverele Sophiei, in forma de cerc, patrat, trenci, hanorac sau frac se vand atat in Romania, cat si peste hotare, pe site-uri de shopping on-line precum fartfetch.com, avand comenzi din tari precum Franta, Finlanda, Suedia sau Japonia.

“Motivele traditionale romanesti sunt pentru straini ceva cu totul deosebit. Am primit comenzi din Franta, Japonia, Finlanda si Suedia dar si propuneri de colaborare din partea unui concept store de la Londra. Sunt foarte bucuroasa ca autenticitatea romaneasca este apreciata”, mai spune cantareata.

Sursa: Wowbiz.ro

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*