Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Primarul de Todireşti: Vom pune la dispoziția întreprinzătorilor publici privați teren prin concesionare pentru a dezvolta o afacere în zonă

SAMSUNGPrimăria comunei sucevene Todirești pune la dispoziția întreprinzătorilor din județul Suceava, dar și din țară teren pentru deschiderea unei afaceri.
Şeful comunei, Vasile Avram, a declarat că numărul agenților din comună este foarte mic, iar comunitatea locală nu poate prospera din cauza lipsei locurilor de muncă.

like-facebook„Vom propune un astfel de proiect de hotărâre care să fie supus discuțiilor Consiliului Local și apoi, aprobat. Există Legea Parteneriatului public privat însă alteptăm să apară normele metodologice. Noi vom pune la dispoziția întreprinzătorilor publici privați teren prin concesionare pentru a dezvolta o afacere în zonă. Cam 25  la sută din populația comunei este activă și ar putea munci. Sunt și localnici plecați în străinătate.Poate unii s-ar întoarce dacă le-am oferi o șansă”, a spus primarul Vasile Avram.

Avram a precizat că patronul fabricii de încălțăminte Dennis  din Suceava intenționa să ridice o secție cu același profil în comună, însă a renunțat la idee după ce a pierdut un contract extern.

„Avem foarte mulți meseriași, care au lucrat la Străduița, dar și la alte fabrici din Suceava care s-au închis și aceștia nu au unde munci. Vrem să le oferim o șansă și acestora”,  a precizat primarul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*