Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Doi afacerişti suceveni, în arest la domiciliu după ce s-au implicat în contrabandă cu țigări

cercetat-arestat-de-orice-fel-300x240Omul de afaceri Petria Ghiaţă, din Suceava şi Adrian Gabriel Gavriliuc, proprietarul unei microferme de porci din Tibeni, comuna Satu Mare, sunt de două zile în arest la domiciului după ce instanța Tribunalului Iași, la propunerea DIICOT Iași a adus probe că cei doi alături de alte 60 de persoane au fost implicați într-un grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată. Petria Ghiaţă nu este la prima infracțiune, el fiind  trimis în judecată pentru o evaziune fiscală de 1,1 milioane de lei, dosarul aflându-se pe rol la Tribunalul Suceava.
like-facebookÎn urmă cu două zile, procurorii DIICOT Iaşi au făcut peste 130 de percheziţii într-un dosar penal în care sunt suspectate peste 60 de persoane că ar fi adus în ţară ţigări de contrabandă ce au adus un prejudiciu statului de peste două milioane de euro.  Între aceștia doi suceveni  dar și  doi primari din judeţul Iaşi . Sute de  poliţişti, jandarmi sau angajaţi ai structurilor speciale au efectuat deschinderi  la traficanţi de ţigări din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ şi Buzău. Potrivit DIICOT au fost efectuate 134 de percheziţii, 65 de persoane fiind duse la audieri. Dintre acestea, 21 au fost reţinute.
Din cercetari a rezultat faptul că în perioada 2013 – 2014, membrii grupării au tranzacţionat circa 700.000 de pachete de ţigări de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, ţigările fiind introduse în ţară pe frontiera verde precum şi prin punctele de frontieră de pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava prejudiciul fiind estimat la circa 2 milioane de euro, a precizat, miercuri, Daniel Horodniceanu, procuror – şef al DIICOT Iaşi.În  timpul percheziţiilor, procurorii ieşeni au ridicat 145.000 de pachete cu ţigări, 132.000 de lei, 200 de kilograme de tutun vrac, două instalaţii de confecţionat ţigări, 30.000 de euro, trei autoturisme, trei autospeciale precum şi timbre, folii sau telefoane mobile. Anchetatorii au reuşit chiar să intercepteze un transport de ţigări, de aproximativ 4.000 de pachete, chiar în ziua flagrantului. De altfel, procurorii de la DIICOT Iaşi au spus că membrii reţelei primeau ţigări de contrabandă inclusiv cu camioanele.. Procurorii de caz au beneficiat de sprijinul SRI, la dosar aflându-se mai multe interceptări telefonice.
Petria Gheață este cercetat pentru contrabandă după ce la sfârşitul lunii octombrie 2013 pentru control, polițiștii au oprit  pe DC 44C, în faţa bisericii din Tibeni, autoturismul Mercedes condus de acesta. În  urma controlului făcut în interiorul maşinii au fost găsite 100 de sticle de un litru sigilate şi ambalate în baxuri, fără serie sau marcă, despre care acesta a declarat că conţin alcool şi nu are documente de provenienţă pentru ele. Intreaga cantitate de alcool a fost confiscată de poliţişti. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*