Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Un sucevean rătăcit în pădure, căutat de zeci de pompieri, jandarmi şi pădurari

Padure-IarnaUn sucevean s-a rătăcit, joi, în pădure în timp ce se afla la marcat copacii pentru tăiere. Acesta, de 54 de ani, împreună cu un botoşănean de 79 de ani, s-a rătăcit în pădurea Ibăneşti din judeţul Botoşani. Cele două persoane au plecat  dimineaţă în pădure pentru marcarea copacilor pentru tăiere, împreună cu personalul silvic.

like-facebookDupă marcarea arborilor pe proprietatea celor doi, pădurarii şi-au continuat activitatea şi la celelalte proprietăţi, îndrumându-i pe aceştia cum să iasă din pădure. Necunoscând zona unde se aflau s-au rătăcit. Timp de trei ore au încercat să găsească o cale de ieşire, dar fără succes. Puţin înainte de ora 15.00, cel mai tânăr dintre bărbaţi şi-a sunat soţia pentru a cere ajutor. Aceasta, la rândul ei, a solicitat sprijin de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

„Au fost alertate structurile judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Pomârla şi Ibăneşti, precum şi personalul silvic din zonă. Totodată, s-a solicitat localizarea acestora de către Oficiul Judeţean de Telecomunicaţii Speciale şi Centrul de Supervizare Orange. Căutările au început dinspre Pomârla, localizarea persoanelor fiind făcută la ora 16.14. Cei doi au fost preluaţi de un echipaj  de poliţie şi transportaţi la Postul de Poliţie Pomârla, unde li s-a acordat îngrijiri medicale de către un echipaj SMURD”, potrivit reprezentanţilor ISU Botoşani.

Aceştia au refuzat transportul la spital.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*