Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Primarul Săvel Botezatu a fost suspendat din funcţie

savel cu mascatul la primariePrimarul PSD comunei sucevene Udeşti,  Săvel Botezatu,  a fost suspendat din funcţie. Ordinul a fost emis de prefectul județului Suceava, Florin Sinescu.  Reprezentantul Guvernului în teritoriu a luat această hotărâre după ce ieri,  Curtea de Apel Suceava a decis sa mențină hotărârea Tribunalului Suceava care a dispus arestarea pe o perioadă de 30 de zile a edilului din Udești.
Primarul Săvel Botezatu este cercetat penal și arestat pentru acuzații de șantaj și deturnare de fonduri europene.  Alături de edil, în același dosar mai este arestată și casiera Primăriei, Marinela Borza care era preşedinta Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Oadeci”.
like-facebookAtribuţiile sunt preluate de Cristea Ostrovan, viceprimarul comunei. Ordinul emis de prefect este valabil cât edilul Săvel Botezatu este arestat preventiv. Odată cu arestarea edilului, în Primăria Udești s-a instalat calmul și liniștea susțin voci din administrația locală întrucât aceștia lucrau sub stress și trebuiau să execute ordinele primarului chiar dacă acestea nu erau legale. 
Trebuie precizat că de mâine prefectul Florin Sinescu intră în concediu pentru o săptămână, atribuțiile fiind delegate subprefectului Atanasă Nistor.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primarul de Udeşti rămâne în arest. Curtea de apel i-a respins contestaţia | SuceavaNews.ro
  2. Încă 30 de zile de arest pentru primarul Săvel Botezatu | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*