Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

FOTO Târg de Crăciun în centrul Sucevei

SAMSUNGTârgul de Crăciun  deschis în centrul Sucevei atrage zilnic  suceveni dornici să vadă şi să cumpere delicioasele produse proaspete, naturale, dar şi să găsească cadouri potrivite pentru sărbătorile de Iarnă.
Pentru cei dornici să guste din produsele tradiţionale bucovinene, producătorii sunt prezenţi cu delicioase produse lactate – caş de oaie şi de vacă, brânză frământată, telemea, unt şi smântână, cu ochioase produse din carne, de la tobă, chişcă şi cârnaţi, la muşchiuleţi afumaţi, dar şi cu delicioşi păstrăvi afumaţi, puşi chiar şi în cobză de brad, cozonaci, plăcinte, şi alte produse de panificaţie.
like-facebookAtracția o reprezintă și ornamentele  speciale Crăciunului de pe esplanada Casei de Cultură cum ar fi sania trasă de reni, Moș Căciun, Crăiasa Zăpezii,  ieslea unde este impozivată Nașterea pruncului Isus .
De la căsuțele din lemn nu puteau lipsi nici licorile menite să servească drept aperitiv, ori ca „încălzitor” – palincă de prune ori de caise, ţuică de fructe şi vin fiert.
Meşterii populari au venit să completeze oferta Târgului de Crăciun cu suveniruri potrivite pentru cadouri de sărbători. Unii pun la dispoziţia celor interesaţi costume naţionale tradiţionale din zona Bucovinei, cu ciorapi făcuţi la andrele, căciuli şi flanele din lână, cojocele bucovinene, alţii măşti populare, păpuşi, opinci, ustensile de bucătărie, din lemn. Și cum Bucovina este renumită pentru tradițiile specifice sărbătorilor de iarnă, nu puteau lipsi
meșterii populari renumiți pentru confecționarea măștilor şi costume tradiţionale.
Târgul de Crăciun din centrul Sucevei va fi deschis până pe 10 ianuarie.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*