Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Fostul şef al Poliţiei Fălticeni, victimă a tupeului său. El a fost înregistrat în timp ce cerea unui agent să facă o ilegalitate

Ioan Nichitoi

Ioan Nichitoi

Fostul şef al Poliţiei municipiului Fălticeni, Ioan Nichitoi, se află într-o situaţie extrem de delicată. El va trebui să răspundă în faţa justiţiei pentru faptul că a cerut unui agent din subordinea sa să ascundă adevărul despre un accident produs de un prieten de-.al său.

Discuţia cu agentul a fost înregistrată, iar Curtea de Apel Suceava a decis, miercuri, că înregistrarea este legală şi constituie probă împotriva fostului comisar şef, deşi acesta nu era de acord cu ea.

like-facebookDosarul în care Ioan  Nichitori este cercetat pentru fapte de corupţie a apărut după ce în luna noiembrie 2013 acesta a cerut agentului Ioan Gabriel Liuţă, de la Biroul rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, să întocmească un proces verbal în fals despre un accident.

În accident era implicat Vasile Savu, patronul societăţii “Parisienne a la Vys” din Fântâna Mare. Acesta se îndrepta spre sediul firmei, iar pe fondul consumului de alcool, a acroşat cu maşina şi a avariat alte două autovehicule. Ulterior, el a intrat în curtea societăţii, iar apoi a trimit-o pe soţia sa să spună poliţistului ajuns la faţa locului, Ioan Gabriel Liuţă, că ea era la volan.

Agentul nu a acceptat asta, în condiţiile în care martorii l-au văzut pe Savu conducând maşina.

Poliţistul de circulaţie a vrut să îl testeze pe patronul sucevean cu etilotestul, însă acesta s-a opus şi a devenit reclacitrant.

Imediat Vasile Savu îl sună pe Nichitoi şi îl roagă să intervină la poliţist, iar comisarul şef îşi cheamă subalternul la ordin solicitându-i acestuia să distrugă actele de constatare a evenimentului rutier, pe motiv că patronul e un prieten de-al său.

Liuţă a înregistrat întreaga discuţie, de circa 20 de minute, pe care a pus-o la dispoziţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Înregistrarea a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunal, unde a şi fost înregistrat dosarul penal. Ulterior,, după ce patronul a fost audiat şi a spus că a oferit de mai multe ori anumite antenţii comisarului şef, el a fost preluat de Direcţia Naţională Anticorupţie, care a finalizat ancheta şi l-a trimis în judecată pe Nichitoi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*