Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Campania „Un gest pentru o viaţă”, la Câmpulung Moldovenesc

campoanieCampania stradală “Un gest pentru o viaţă” a început în Câmpulung Moldovenesc! Voluntarii de la Colegiul Național „Dragoș Vodă”  si de la Organizația Salvații Copii așteaptă sa fie sprijiniți  pentru dotarea maternității  din localitate. Echipa SMURD  s-a alaturat și  va explica importanța echipamentului pentru salvarea vietii unui prematur.  
like-facebookVoluntarii sunt  sprijiniți în acțiunea lor de  SMURD.
Campania a început sâmbătă și va continua și duminică. În  Câmpulung Moldovenesc se va organiza o campanie stradală, în intervalul orar 10,00 – 15,00, în centrul oraşului, iar în Suceava campania se va organiza în incinta Shopping City, în intervalul orar 9,00 – 21,00.
Campaniile se derulează în parteneriat cu Shopping City Suceava şi Primăria Câmpulung Moldovenesc.
campanie1Partener al campaniei este şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, care va asigura câte un echipaj SMURD în cele două locaţii. Medicii vor oferi informaţii despre importanţa intervenţiei de urgenţă în cazul copiilor născuţi prematur sau cu probleme de sănătate şi despre importanţa dotării spitalelor cu echipamente performante. Pe 1 noiembrie 2014 ”Salvaţi Copiii” a lansat, pentru al treilea an consecutiv, campania pentru dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi. Ediţiile anterioare s-au derulat sub denumirea ”Bun venit pe lume”.”Salvaţi Copiii” Suceava a început campania cu ultramaratonul de 110 kilometri, în cadrul căruia, maratonistul Tandin Nicolae Cernica a dorit să unească simbolic două localităţi ale judeţului Suceava, Vatra Dornei şi Suceava, care au beneficiat de campaniile anterioare.
În judeţul Suceava campania se derulează în beneficiul copiilor din Câmpulung Moldovenesc, vizând dotarea maternităţii din cadrul spitalului municipal cu echipamente medicale performante, care să asigure intervenţia într-un termen cât mai scurt şi în condiţii sigure pentru copiii născuţi prematur sau cu probleme de sănătate.
România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, cu cea mai ridicată rată de decese în rândul copiilor mai mici de 1 an – 8,5‰, în condiţiile în care rata medie a mortalităţii infantile în UE este de 3,8 ‰.campanie3
În România, un copil mai mic de un an moare la fiecare cinci ore (1.678 cazuri în 2013), în condiţiile în care 33% din aceste decese ar fi putut fi prevenite.Reducerea cu 40% între anii 2002 şi 2015 a mortalităţii infantile este un obiectiv asumat de Români

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*