Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Ajutoare de 1,2 milioane de lei pentru încălzirea locuinţelor din Suceava

caloriferPrimarul Ion Lungu a anunţat că a semnat deja dispoziţiile de plată pentru sprijinul financiar pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece 2014-2015. Astfel, în decembrie, în conturile Termica, societatea de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic vor intra circa 260.000 de lei, bani aferenţi asigurării căldurii pe durata lunii noiembrie. Astfel, pentru intervalul 1 noiembrie 2014 -1 aprilie 2015, sucevenii cu venituri mici vor avea parte de compensaţii financiare totale în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei.

like-facebook„Am semnat dispoziţia de acordare a ajutoarelor de încălzire pe toate categoriile de beneficiari. Per total, la Termica ar urma să beneficieze de 12 miliarde de lei, în această lună urmând să încasăm vreo 2,6 miliarde de lei vechi subvenţii date de Guvern la persoanele cu venituri mici”, a spus şeful administraţiei locale sucevene.
3.070 de cereri
Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială, în luna noiembrie au fost înregistrate aproape 3.070 de cereri, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare făcând 2.353 de solicitări. Proprietarii de centrale individuale pe gaze naturale au venit cu 540 de cereri de acordare a sprijinului financiar al statului, iar altele 13 au fost înaintate de familiile care se încălzesc cu radiatoare electrice. Nu în cele din urmă, 163 dosare au depus şi sucevenii care folosesc combustibili solizi sau lichizi. Plafonul pentru acordarea sprijinului financiar la încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat este similar anului trecut, respectiv de 786 de lei net pe membru de familie şi 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure. Venitul net pe membru de familie al celor care au folosit combustibili solizi, gaz petrolier lichefiat sau radiatoare electrice nu poate depăşi 615 lei.
La stabilirea venitului net pe membru de familie nu sunt luate în calcul alocaţia pentru susţinere familială, bursa din Programul „Bani de liceu”, precum şi bugetul complementar pentru persoanele cu handicap. Este considerat ca bun care duce la excluderea de la obţinerea sprijinului financiar al statului, autoturismul cu o vechime mai mică de 10 ani.

Sursa: ziarulevenimentul.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*