Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Profesor condamnat pentru tentativă de omor

judecat 2Un profesor de la Școala generală din comuna suceveană Mălini a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare după ce instanța l-a găsit vinovat de comitera infracțiunii de  tentativă de omor.  Gheorghe Pipirigeanu, de 58 de ani, fost consilier local la Solca în mandatul 2008-2012, care predă la o şcoală din  Mălini, l-a bătut măr  pe  un bărbat, cu o bâtă de baseball. Bătaia s-a  petrecut  pe terasa unui local din Solca în luna august 2013.
like-facebookPotrivit unui comunicat al IPJ Suceava,  de la acea vreme, agresiunea într-o duminică după-amiază, în jurul orei 17.00, când profesorul l-a agresat pe un bărbat tot din Solca, Ioan Ghinghilovschi, de 54 de ani.
Victima era lovită în zona capului şi a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Municipal Rădăuți, iar ulterior la Spitalul Judeţean Suceava, unde s-a stabilit că prezintă leziuni ce necesită peste 21 de zile de îngrijiri medicale”, susțin polițiștii.
Inițial, dosarul a fost întocmit pe numele profesorului pentru vătămare corporală, însă ulterior  cercetările au fost preluate de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, încadrarea juridică a faptei fiind schimbată în tentativă de omor.
Potrivit oamenilor legii, agresiunea  pe fondul unui conflict mai vechi, profesorul Pipirigeanu l-a lovit de mai multe ori cu o bâtă în zona capului pe Ioan Ghinghilovschi, acesta băgând mâna în faţă pentru a se apăra şi suferind o fractură. Decizia nu este definitivă, fiind hotărârea Tribunalului Suceava. Cadrul didactic poate ataca decizia la Curtea de Apel Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*