Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

50 de fermieri din Udești audiați de DNA în dosarul subvențiilor acordate de APIA

Vasile Traistrău a fost audiat de DNA. Avea trecute 200 de ha pe numele lui în Asociatie, dar el nu a luat niciun ban

Vasile Traistrău a fost audiat de DNA. Avea trecute 200 de ha pe numele lui în Asociatie, dar el nu a luat niciun ban

Procurorii DNA au audiat, săptămâna trecută, 50 de fermieri din Udești care ar fi primit subvenții  prin intermediul Asociației Crescătorilor de  Animale din aceeași localitate.

Mulți dintre aceștia erau trecuți cu suprafețe mari de teren sau  cu animale. Dat fiind faptul că știa de matrapazlâcurile făcute în cazul subvențiilor, primarul comunei, social-democratul Săvel Botezatu  care este și liderul  organizației locale a PSD și președinta asociației stăteau cu ochii pe fermierii întorși de la audieri  pentru a afla amănunte despre anchetă.  Din lupa lor nu scăpau nici cei care urmau să ajungă la magistrați, promițindu-le că dacă nu le va ieși numărul de animale le va da bovine din ferma sa pentru a ăica e suprafețele concesionate fictiv ,terenuri de pe urma cărora edilul încasa subvenții.
like-facebookEi întrebau oamenii cu ce trebuiau să dea socoteală îm fața oamenilor legii pentru a ști ulterior cum să se apere.
De exemplu, unui fermier, primarul comunei i-a trecut fictiv în concesionare o suprafață de 200 de hectare de urma căreia edilul ar fi ridicat bănuții. În acest sens, alesul local semna un stat de plată al subvențiilor în fals.
Exemplul ar putea continua  cu sătenii înscriși în asociație care nu au ridicat bani dar apăreau în documentele asociației.
Edilul comunei,  Săvel Botezatu, a  fost declarat  în  conflict de interese de către ANI iar o decizie definitivă,în acest sens este și a ICCJ încă de anul trecut. Numai că edilul a rămas în continuare pe funcție
Incompatibilitatea constâ în accea că a vândut de pe firma sa , „Udeşteana” produse din carne Primăriei care au fost achitate din banii publici. Botezatu ar fi plătit din banii contribuabililor 20.000 de lei. El a rămas în continuare la conducerea Primăriei Udeşti.    Pentru acestă faptă,  Botezatu a fost amendat cu 1.000 de lei iar prefectul Florin Sinescu declara în luna februarie a acestui an, că edilul  nu mai poate fi sancţionat încă o dată pentru aceeaşi faptă. Totodată, Sinescu spunea  că nu are baza legală care să-i permită să-l dea afară pe primar.  

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*