Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Primarul comunei Udeşti, dus la audieri. „Sunt nevinovat”

savel si marinela la audieriPrimarul comunei Udeşti, Săvel Botezatu, şi preşedintele Asociaţiei crescătorilor de animale Oadici, Marinela Borza, au fost ridicaţi, joi, în urma percheziţiilor şi duşi la audieri la sediul DNA Suceava.  Borza este şi casier la Primăria Udeşti şi, potrivit anchetatorilor, a format această asociaţie pentru a atrage subvenţii alături de alţi trei angajaţi ai instituţiei.

like-facebookPrimarul Săvel Botezatu susţine că este nevinovat. El a declarat că nu a făcut nimic în afara legii şi că subvenţiile încasate de la APIA pentru o suprafaţă de 806 hectare de păşune sunt responsabilitatea Marinelei Borza, cea care deţine asociaţia respectivă.


Loading...

loading...

7 Comentarii

  1. Dreptate says:

    Ulciorul nu merge de multe ori la apa. In sfarsit se face dreptate.
    La atatea acuzatii mai face si pe NEVINOVATUL si se crede deasupra legii sfidand orice regula de bun simt fata de toti: presa, organe de ancheta, etc. Probabil BARONASUL DE UDESTI se crede cu imunitate totala.
    Va rugam, organele in drept mai cercetati si alte activitati conexe cu functia publica a dansului ca sa fie sigur de VINOVATIE: VANZARI LOCURI DE CASA, UTILIZAREA BANULUI PUBLIC, TAIERI ILEGALE DE PADURE DIN COM UDESTI, supervizate de padurari de ocazie (expulzati in alte locuri din activitatea silvica) numiti in functii simbolice dupa codul silvic Botezatu, etc.
    Probabil ca BARONASUL intelege infractiunile dupa un Cod penal propriu dupa care se vede nevinovat si atotputernic.
    Nu intamplator a schimbat din functie pe oricine care nu ar fi fost de acord cu el.

    Răspunde
  2. Dreptate says:

    *** CODUL SILVIC BOTEZATU:
    Se taie orice copac din padurile comunei in zilele de marti si sambata ale saptamanei. Marcarile legale asa cum prevede Codul silvic nu sunt necesare caci in zona este valabil codul silvic marca BOTEZATU, abuziv fiind chiar si in comuna primitiva .
    De ani de zile actioneaza ilegal echipe de carutasi sub controlul padurarilor simbolici, care martea si sambata se imbogatesc din padurile proprietarilor (in special batrani sau proprietari care nu au domiciliul in com Udesti). In rest toata saptamana acestia stau in crasmele satului pentru a cauta clienti.
    Daca la nivel national padurea este protejata de lege, recent chiar de “Radarul Padurilor” la Udesti infractiunile silvice se petrec chiar sub ochii autoritatilor care nu fac nimic pentru a nu deranja CODUL SILVIC BOTEZATU. Ca doar primarul de Udesti controleaza tot..
    *** CONSECINTE: PARCELE DE PADURI RASE, MII SAU CHIAR ZECI DE MII DE ARBORI TAIATI, etc.
    *** OARE CINE AR TREBUI SA APLICE LEGEA LA UDESTI CA DOAR SUNTEM IN UE IN SECOLUL XXI.
    *** PANA ACUM LA UDESTI A ACTIONAT “CONTRALEGEA BOTEZATU” CARE A FAVORIZAT INFRACTIUNILE SILVICE.
    OARE NU RASPUNDE LEGAL NIMENI????
    *** AU FOST DISTRUSE PADURILE PANA ACUM, DAR MACAR DUPA CE “SUPRALEGE” RASPUNDE PENAL PENTRU ALTE ABUZURI SI A FOST DEMIS DIN FUNCTIE SPERAM SA MAI AVEM PADURE LA UDESTI.
    -NU VA SPERIATI DE OCOLUL SILVIC, DOAR SERVICIILE SILVICE ALE STATULUI VOR FACE SA AVEM PADURI, NU IMPROVIZATII ALE UNUI ALES LOCAL. CAND NU SE APLICA LEGEA MEREU SE VOR GASI “INTREPRINZATORI PARTICULORI” CARE PROFITA DE ACEASTA , IAR CETATENUL DE RAND VA PIERDE. In cazul de fata va avea padurile taiate de autori necunoscuti, dar cunoscuti de padurarii simbolici care au primit bani de la proprietari pt paza improvizata a parcelelor de padure.

    *** IMPORTAN T***
    MULTI PROPRIETARI AU PADURILE TAIATE DATORITA ILEGALITATILOR DE MAI SUS.
    FIRESC AR FI SA DEPUNA PLAGERE PENALA CATRE ORGANELE IN DREPT IN ACEST SENS.
    SE VA GASI “AUTOR NECUNOSCUT” DAR TOTUSI LA UDESTI A FOST CREAT IN ULTIMII ANI “CADRUL LEGISLATIV LOCAL” ARTIFICIAL, FAVORIZAND INFRACTIUNILE SILVICE.
    Daca statul ofera peste 6000 Euro din banii tuturor, pt infiintarea unui hectar de padure cu cat ar trebui penalizata LEGEA BOTEZATU pentru distrugerea padurilor din Udesti???

    Răspunde
  3. Dreptate says:

    PROBE TAIERI ILEGALE PADURE UDESTI

    Chiar daca la Udesti domneste inca FRICA fata de domnul Botezatu, in prezent in arestat preventiv (oamenii vorbesc doar pe la colturi despre suspectarea de infractiuni a acestuia ) si poate ar fi greu sa gasesti destui martori sau victime, probe sunt in padurile
    din Udesti.

    PADUREA “STIE” CATI ARBORI AU FOST TAIATI ILEGAL.

    Răspunde
  4. Dreptate says:

    EXTRAS CODUL SILVIC:

    Art. 63. – (1) Arborii destinati taierii se inventariaza ….. SE MARCHEAZA cu dispozitive speciale de marcat de catre personalul silvic imputernicit, in conformitate cu normele tehnice.

    Art. 68. – (1) Materialele lemnoase, indiferent de provenienta lor, se transporta numai insotite de DOCUMENTE SPECIFICE DE TRANSPORT, din care sa rezulte cu certitudine legalitatea provenientei acestora.
    (2) SUNT INTERZISE primirea spre incarcare si transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase neinsotite de documentele de transport prevazute la alin. (1)

    Art. 72. – (1) SE INTERZIC primirea, depozitarea, prelucrarea, transportul si comercializarea materialelor lemnoase fara documente specifice de transport ale acestora sau cu documente din care nu rezulta cu certitudine provenienta legala a acestora.

    Art. 108. – (1) Taierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din radacini, fara drept, de arbori, puieti sau lastari din fondul forestier national si din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, constituie INFRACTIUNE SILVICA si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    a) cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani sau cu amenda, daca valoarea prejudiciului produs este de cel putin 5 ori mai mare decat pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior la data constatarii faptei;
    b) cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani, daca valoarea prejudiciului produs este mai mica decat limita prevazuta la lit. a), dar fapta a fost savarsita de cel putin doua ori in interval de un an, iar valoarea cumulata a prejudiciului produs depaseste limita prevazuta la lit. a);
    c) cu inchisoare de la 2 ani la 6 ani, daca valoarea prejudiciului produs este de cel putin 20 de ori mai mare decat pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior la data constatarii faptei;
    d) CU INCHISOARE DE LA 4 ANI LA 16 ANI, DACA VALOAREA PREJUDICIULUI PRODUS ESTE DE CEL PUTIN 50 DE ORI MAI MARE DECAT PRETUL MEDIU AL UNUI METRU CUB DE MASA LEMNOASA PE PICIOR, LA DATA CONSTATARII FAPTEI.

    Răspunde
  5. Dreptate says:

    ATRIBUTII PRIMAR:

    EXTRAS LEGEA NR. 215 DIN 2001 A ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE

    Art. 68.
    (1) PRIMARUL indeplineste urmatoarele ATRIBUTII PRINCIPALE:
    a) ASIGURA respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a prevederilor Constitutiei, precum si PUNEREA IN APLICARE A LEGILOR, a decretelor Presedintelui Romaniei, a hotararilor si ordonantelor Guvernului; dispune masurile necesare si acorda sprijin pentru aplicarea ordinelor si instructiunilor cu caracter normativ ale ministrilor si ale celorlalti conducatori ai autoritatilor administratiei publice centrale, precum si a hotararilor consiliului judetean;
    ……

    Răspunde
  6. Dreptate says:

    UDESTI- SUCEAVA = TINUT UITAT DE TIMP, timp DE 25 DE ANI.

    Nu au fost capabili sa gestioneze corect (legal) o subventie agricola pentru imasul comunei.
    Ce sa mai vorbim de proiecte de dezvoltare rurala – la care conceptia proiectului, finantarea, derularea, controlul sunt mult mai complexe.
    Astfel Com Udesti a ajuns cea mai innapoiata comuna din zona Bucovina. Nici canalizare, nici gaz, nici locuri de munca, nici investitii straine.
    Drumurile agricole sunt distruse, padurile taiate, societatea locala divizata, educatia scolara precara- datorita rotatiei cadrelor. In schimb infractiunile de orice natura (furturi, violente, etc) sunt in floare. Functioneaza doar cateva buticuri pe geanta.
    Udestenii se uita la modul cum s-au deazvoltat alte comune din tara “ca la masini straine”
    Nu functioneaza cu profit nimic altceva, decat firma primarului, Udesteana, mai ales “Salonul Albastru” ca doar patronul-primar, a tras focul la oala lui si i-a incurcat pe altii.
    Cetatenii in com Udesti supravietuiesc cu greu din pensii, ajutoare sociale, alocatii pentru copii, unii din prostitutie sau proxenitism, etc. Animalele sunt putine la numar in realitate, dar sunt in numar mai mare doar pe hartie, in evidenta falsa a asociatiei de fraudare a fondurilor UE.
    SATUL renumit a lui EUSEBIU CAMILAR, CONSTANTIN STEFURIUC, MIRCEA MOTRICI si a altor udesteni care au facut cinste satului, A AJUNS DE RASUL LUMII.
    Iti este rusine sa spui ca esti din Udesti.

    DNA ar trebui a faca CURATENIE GENERALA la primaria Udesti pentru a exista sanse reale pentru fiecare udestean si pentru a spala rusinea Udestiului.
    DNA in special si Justitia romana in general prin actiunile lor constituie speranta fiecarui raman de a avea o sansa in tara lui.

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primarul comunei Udeşti şi casierul primăriei, reţinuţi de DNA. Vezi ce acuzaţii li se aduc! | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*