Vineri 14 Iunie 2024, Actualizat acum 165 zile 12:00 am

A IX-a ediţie a spectacolului „Deschide ochii!….Deschide inima” de Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

pledoaariePentru a marca  ziua de 3 Decembrie ”Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități”, Direcția Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava,   organizează  spectacolul și expoziția ”Deschide ochii!….Deschide inima!”, spectacol ajuns la a IX-a ediție.

like-facebook „Prin acest  spectacol încercăm să contribuim la schimbarea mentalităţii  şi la creşterea gradului de toleranţă a societatii cu privire la persoanele cu dizabilități,   la reducerea riscului de marginalizare sau excludere socială a persoanelor cu dizabilităţi precum şi la conştientizarea  de către toţi cetăţenii a faptului că acestea reprezintă o resursă insuficient pusă în valoare în momentul de faţă şi în nici un caz o povară pentru societate. In cadrul serviciilor oferite de către DGASPC Suceava, un accent deosebit se pune pe calitățile și abilitățile acestor persoane,  pe latura practică în vederea  integrării pe piața muncii a   persoanelor cu dizabilități şi încurajarea participării acestora la viaţa socială în condiţii de egalitate”, susţin reprezentanţii DGASPC Suceava.

Ziua de 3 decembrie va fi marcată, la primele ore prin organizarea de către Asociația Blijdorp România a Marșului « Pledoarie pentru demnitate » la care vor participa, în primul rând persoane cu dizabilități, copii și adulți, dar susținătorii acestora (părinți, specialiști, voluntari etc)  din întreg județul Suceava, marș care va începe la orele 10,30 din fața Primăriei Suceava, participanții la marș parcurgând  pe jos distanța până în fața  Consiliului Județean Suceava.

Din anul 2004 Asociația  Blijdorp Romania în parteneriat cu : Consiliul Județean Suceava, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava și  Asociaţia „Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale” Suceava organizeaza în aceasta zi Marsul « Pledoarie pentru demnitate » pe traseul Primăria Suceava – Consiliul Județean Suceava, între orele 10,30 – 12,30. Acțiunea își propune să marcheze această zi la nivelul comuniății locale pentru normalizarea vieții persoanelor cu dizabilități și familiilor acestora  și integrare socială.

Începând cu orele 14,30, la Iulius Mall Suceava se va desfășura a IX-a ediție a spectacolului ”Deschide ochii!….Deschide inima!” însoțit de expoziția cu vânzare a produselor lucrate manual de către persoanele cu dizabilități.

Vor participa : Casa de tip familial Mihoveni, CRRN “O nouă viaţă”  Siret,CRRN Pojorâta, Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului- Ostra, CRRN “ O nouă şansă” Todireşti, CRRN Costîna,Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Sf. Andrei” Gura Humorului, Complexul de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp- O nouă viaţă Suceava, CRRN şi LMP Mitocu Dragomirnei, Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, CRRN Sasca Mică, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret , Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava.

Au fost  pregătite 200 cadouri, 200 de sticle cu apă și 200 de felii de cozonac pentru  participanții la acest eveniment.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*