Sucevenii nu s-au înghesuit, în acest an, la fasolea cu cârnaţi și vinul fiert oferit de autorități de Ziua Națională a României, însă cozile s-au format destul de lungi. Ordinea și buna desfășurare au fost asigurate de polițiști locali și jandarmi. Și în acest an au fost pregătite 5.000 de porții de fasole cu cârnați, dar și fasole de post. De la patru căsuțe din lemn, au fost împărțite caserole cu mâncarea caldă care i-a bucurat pe suceveni mai ales că înghețaseră de frig la parada militară.
„Am venit să beau nu pahar de vin să mă încălzesc puțin”, ne-a spus o suceveană.
Un şeptuagenar pare, însă, foarte mulțumit de fasolea de la cazan.
„Am ce mânca acasă, dar așa ceva nu puteam rata. E mult mai gustoasă ca cea pe care o gătește nevasta mea”, ne-a spus bărbatul.
„Am ce mânca acasă, dar așa ceva nu puteam rata. E mult mai gustoasă ca cea pe care o gătește nevasta mea”, ne-a spus bărbatul.
După ani mulți în care fasolea avea să dispară din tradiția de la 1 decembrie, iată că și în acest an, autoritățile au alocat fonduri pentru ca mâncarea să rămână o tradiție de Ziua Națională a României. Oamenii au stat la coadă, dar au primit porția și cât ai clipi au dat-o gata. Unii şi-au luat şi la pachet.