Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Femeie trimisă în judecată de procurorii suceveni după ce şi-a făcut cumpărături cu bani falşi

bani falsiO femeie a fost trimisă în judecată, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava după ce şi-a făcut cumpărături, anul trecut, cu bani falsi. Rodica Macovei este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație de valori falsificate, înșelăciune şi tentativă la infracţiunea de înșelăciune.

like-facebookPotrivit procurorilor, femeia a fost, în luna iulie a anului trecut, la un magazin din municipiul Suceava, de unde a cumpărat o cremă de faţă de 9,5 lei cu o bancnotă de 200 de lei, pentru care a primit rest 190,5 lei. Apoi, suceveanca s-a dus în Piața Mică din Suceava, unde a încercat să cumpere de la un magazin o pereche de blugi, plătind cu o bancnotă de 200 de lei contrafăcută. Administratorul a sesizat, însă, că bancnota este falsă și a dat-o pe Rodica Macovei pe mâna Poliţiei. Oamenii legii au găsit asupra ei cinci bancnote de cupiură de 200 de lei, toate cu aceeaşi serie, suspectate a fi contrafăcute.

De altfel, experții criminaliști din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Suceava au stabilit că bancnotele sunt contrafăcute. De asemenea, în luna decembrie 2012, dar şi pe 11 aprilie 2013, Rodica Macovei a pus în circulație câte o bancnotă contrafăcută din cupiura de 100 euro.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, instanţa competentă să judece cauza pe fond.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*