Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Discuţii aprige între consilierii locali din cauza banilor. Lungu: PNL lasă Primăria fără salarii

cl5Discuţii aprige, joi, între consilierii locali suceveni din cauza banilor destinaţi cheltuielilor de personal. Şi asta după ce grupul de consilieri ai PNL voiau să ia din aceşti bani să îi aloce către investiţii care nu mai pot fi finalizare până la sfârşitul acestui an.În scopul întocmirii studiului de fezabilitate pentru stabilirea amplasamentului unor parcări de reședință a fost propusă o sumă de 20.000 de lei, pentru studiul de oportunitate în vederea acoperirii Patinoarului artificial s-a avansat o repartiție de 10.000 de lei, iar pentru studiul de oportunitate a înființării Zonei industriale-Parc industrial 35.000 de lei.
Văd că au rămas niște bani în plus la Fondul de rezervă la dispoziția autorității publice, și am putea pune din nou niște proiecte în discuție. Dacă statuia nu mai poate fi mutată, deoarece nu sunt condiții meteo favorabile, studiile se pot face în birou”, a precizat consilierul loberal Daniel Prorociuc.

Edilul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că  modificări în lista de investiții a bugetului local nu mai pot fi operate după 31 octombrie a fiecărui an, întrucât nu este posibil ca respectivele investiții să fie duse la capăt până la încheierea exercițiului bugetar. În plus, 800.000 de lei din totalul de 825.000 de lei rămas la Fondul de rezervă, sunt necesare pentru achitarea salariilor lucrătorilor Primăriei.

„PNL lasă Primăria fără salarii. Dacă dumneavoastră luați banii de aici, există riscul ca salariații din Primăriei să nu-și ia salariile“, le-a spus primarul consilierilor liberali.
Într-un final, Daniel Prorociuc şi-a retras amendamentele.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*