Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Suceveni condamnaţi pentru trafic de droguri

cocainaDoi bărbaţi din Suceava au fost condamnaţi pentru trafic de droguri, miercuri, de magistraţii Curţii de  Apel Suceava. Alexandru Ştefan Sofronea şi Tudor Hanţig au primit, fiecare, câte trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia magistraţilor este definitivă.

like-facebookLa începutul anului 2008, cei doi au mers în Turcia, unde  Sofronea a furat de la alţi cărăuşi de droguri aproape 180 de grame de heroină. El i-a păcălit pe aceştia că a aruncat drogurile în toaletă când a auzit bătăi în uşă, dar de fapt i le-a dat lui Hanţig, care le-a pus într-o sticlă de şampon şi le-a adus în România.

Hanţig avea probleme cu banii, aşa că a vândut droguri unui tânăr de 17 ani, Edward C., iar acesta le-a consumat cu alţi doi prieteni. Unuia dintre aceştia i s-a făcut rău şi a fost dus la spital, în comă.

La câteva zile de la incident, Edward C. a fost sunat de fratele tânărului, care i-a cerut să mai facă rost de acel drog, pe motiv că le trebuie la o clinică de dezintoxicare pentru a afla exact despre ce substanţă este vorba. Când să îi dea drogurile, Edward C. a fost prins de cei de la Antidrog şi aşa s-a ajuns la Tudor Hanţig. Când Alexandru Ştefan Sofronea  a ajuns în ţară, a fost încătuşat şi pus sub acuzare.

Hanţig şi Şofronea mai sunt judecaţi, însă, într-un alt dosar, tot pentru trafic de droguri. În dosarul aflat încă pe rolul instanţei, Sofronea a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare, iar Hanţig a încasat 5 ani cu executare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*