Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Ion Lungu: Dacă se întâmplă ca Termica să intre în faliment, trebuie să existe o variantă de rezervă. Vezi la ce s-a gândit!

LunguPrimăria Suceava ar putea prelua sistemul  de transport şi distribuţie a energiei termice administrat în prezent de societatea „Termica”, aceasta din urmă aflată în insolvență.  
Primarul Sucevei,  Ion Lungu, a declarat că va cere deliberativului local, în şedinţa de joi,  să mandateze municipalitatea să prezinte două variante de gestionare a sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice. În prima variantă, munipalitatea va înființa un Serviciu propriu, prin promovarea unui memorandum către Guvern, iar pentru gestiune delegată se prevede înființarea unei societăți comerciale care, însă, trebuie să participe la o licitație.
like-facebookÎn cel de-al doilea caz, ar putea fi  înființată o societate  comercială  cu acţionar unic, Consiliul Local. Primăria ar  trebui, astfel, să ceară aprobare de la Guvern pentru a-i permite angajarea celor 150 de oameni din cei 270 de angajați cât are Termica.
„Părerea meste este că putem merge în paralel, o societate o poţi face şi în trei zile. Memorandumul, acolo este problema. Dar, în acelaşi timp, trebuie să ai şi variante de rezervă. Dacă se întâmplă ca Termica să intre în faliment, trebuie să existe o variantă de rezervă, pentru a prelua serviciul, temporar”,  a spus Lungu. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*