Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Creştere alarmantă a îmbolnăvirilor de hepatita A, în judeţ

Numărul persoanelor îmbolnăvite de hepatita A creşte alarmant în judeţ. De la inceputul anului si pana in prezent au evoluat un numar de 250 cazuri de imbolnavire, majoritatea in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 – 9 ani (109 cazuri) preponderant cu domiciliul in mediul rural.

dsp suceavaO crestere pronuntata a numarului de cazuri de imbolnavire s-a inregistrat incepand cu a doua jumatate a anului 2014, astfel incat, daca pe primele 6 luni au fost raportate un numar de 17 cazuri, incepand cu luna iulie s-a observat o crestere majora a numarului de imbolnaviri , astfel :

– trimestrul 3 – 94 cazuri

– prima luna din trim.4 – 139 cazuri.

like-facebookDaca actuala epidemie a debutat in cateva comune din jurul municipiului Radauti (focarele din Arbore, Marginea si Horodnic de Sus fiind declarate inchise inca din cursul lunii septembrie) imbolnavirile s/au extins mai apoi in doua comunitati din jurul municipiului Suceava (Mitocu Dragomirnei  si Scheia, unde mai apar in continuare cazuri sporadice).

In prezent ne confruntam cu un numar mai mare de imbolnaviri in doua comunitati din localitatile Burla, respectiv Mironu”, spun reprezentanţii DSP Suceava.

Focarul Burla totalizeaza un numar de 38 de cazuri de imbolnavire iar cel din Mironu un numar de 56 cazuri.

Potrivit DSP, in toate aceste localitati imbolnavirile au aparut in comunitatile de romi , de unde s/au extins ulterior in unitatile de invatamant din fiecare localitate.

Desi D.S.P. a intervenit in toate aceste focare cu mijloace specifice de prevenire si combatere a imbolnavirilor (s-au administrat 800 doze de vaccin antihepatitic A, s-au efectuat numeroase dezinfectii si s-au distribuit cantitati importante de substante dezinfectante) , continua sa apara cazuri de imbolnavire din cauza contactului strans intre copii, imposibilitatii respectarii regulilor de igiena personala (lipsa apa curenta )si insuficienta preocupare pentru educatia pentru sanatate.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*