Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Post de pază permanent pe Transrarău, din cauza transportatorilor de buşteni

transrarauŞoseaua Transrarău sau „Drumul comorilor”, cum mai este denumit acest traseu turistic, va fi supravegheată în permanenţă de poliţişti şi angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV), care vor avea aici un post de pază non-stop.

like-facebookPrefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că împreună cu cele două instituţii a decis această măsură, după ce în spaţiul public au fost difuzate mai multe imagini cu camioane grele încărcate cu buşteni care circulau pe Transrarău. Mai mult, chiar bariera de limitare pentru înălţime şi tonaj instalată de administratorul drumului, Consiliul Judeţean Suceava, a fost supraînălţată de transportatorii de buşteni pentru a permite accesul camioanelor.

„Este un drum turistic şi pentru localnici, destinat exclusiv circulaţiei cu autoturisme, bicicliştilor şi drumeţiilor montane. Dacă altfel nu se poate, îl vom păzi permanent”, a declarat Sinescu.

„Drumul comorilor” face legătura între Pojorâta şi Chiril traversând Munţii Rarău şi ajunge până la o altitudine de 1.400 m, înlesnind accesul spre Cabana Rarău, spre Valea Bistriţei, precum şi spre celebrele monumente ale naturii “Pietrele Doamnei”. Amatorii de turism religios îl pot utiliza pentru a ajunge la Schitul Rarăul-Chiril şi la Schitul Corlăţeni, adiacent drumului judeţean către Izvorul Alb.

Întreg traseul este asfaltat şi marcat, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional şi de Consiliul Judeţean Suceava. De la inaugurarea drumului modernizat, mii de turişti l-au folosit pentru a ajunge în unul dintre cele mai spectaculoase locuri din ţară.

Sursa: www.cjsuceava.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*