Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

FOTO Eveniment de amploare la Colegiul Naţional Militar din Câmpulung Moldovenesc pentru marcarea a 90 de ani de la înfiinţare

colegiul militar campulung aniversare (4)Eveniment de excepție la Colegiul Național Militar din Câmpulung Moldovenesc. Elevii înscrişi în prezent, dar şi din generaţiile precedente, împreună cu dascalii și instructorii militari, s-au reunit în cetatea din inima Bucovinei pentru a marca 90 de ani de la înființarea Colegiului National Militar “Stefan cel Mare”.
like-facebookLa eveniment au fost prezenți aproape 200 de invitati, reprezentanti ai conducerii M.Ap.N., oficialitati ale institutiilor publice locale si judetene, cadre didactice si militare active sau la pensie, reprezentanţi ai promoţiilor de “ştefănişti”: 
– domnul gr. mr. dr. Ion Ungureanu, locţiitorul şefului S.M.F.T, absolvent promoţia 1978;
– domnul gr. ing. Marcel Opriş, şeful S.T.S., şeful promoţiei 1977;
– domnul gr. bg. Petrica Lucian Foca, Cdt. D 2 I, absolvent promoţia 1979;
– domnul gr. bg. dr. Ioan Manci, locţiitorul Cdt. D 4 I, absolvent promoţia 1979;
– domnul gr. bg. Gheorghe Nistor; şeful D.D.I., absolvent promoţia 1982;
– domnul gr. bg. (r) prof. univ. dr. Viorel Buţă, absolvent promoţia 1967;
– domnul gr. flotilă aeriană (r) Alexandru Găluşcă, şeful promoţiei 1976;
– domnul gr. bg. (r) Gheorghe Creţu, absolvent promoţia 1959.
colegiul militar campulung aniversare (1)În cadrul ceremoniei aniversare, colegiului i-au fost conferite Emblema de Onoare a Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva și Retragere și  Emblema de Onoare a Statului Major General.
Cu acelasi prilej, au luat cuvantul comandantului institutiei, reprezentantii promotiilor de elevi si fostul director al scolii; de asemenea a fost lansata lucrarea „Album Omagial” si a fost prezentat un spectacol realizat de formatiile artistice din colegiu. 
Colegiul National Militar “Stefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc continua traditiile Liceului Militar “Stefan cel Mare” din Cernauti, infiintat la 25 noiembrie 1924, prin Inalt Decret promulgat si semnat de regele Ferdinand. Desi evenimentele istorice din perioada 1940-1945 au marcat existenta liceului, determinand mutarea acestuia si apoi desfiintarea pentru o perioada de 8 ani, spiritul stefanist renaste la Campulung Moldovenesc, unde va cunoaste cea mai lunga si stabila perioada a existentei sale din 1953 si pana astazi. 
In momentul bilantului aniversar, Colegiul National Militar „Stefan cel Mare” numara peste 11 000 de elevi, cuprinsi in 75 de promotii. Cei mai multi dintre absolventii colegiului s-au remarcat in cariera militara, aproximativ 200 ajungand la gradul de general. Alti absolventi sunt recunoscuti ca specialisti in stiinte militare, personalitati in cercetarea stiintifica, in viata economica, sociala si culturala. colegiul militar campulung aniversare (2)
Demni continuatori ai inaintasilor lor, astazi, elevii Colegiului National Militar „Stefan cel Mare” se remarcă  in peisajul invatamantului preuniversitar, nu doar militar ci si national, prin sutele de premii obtinute an de an la concursurile si olimpiadele scolare, prin procentul de promovare de 100% la bacalaureat, prin rezultatele deosebite la examenele de admitere si, nu in ultimul rand, prin implicarea in proiecte si programe europene.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*