Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Proiectul privind înfiinţarea Punctului intermodal de la Dărmăneşti, din nou în atenţia consilierilor judeţeni

catalin nechiforConsiliul Județean Suceava va lua în discuție în ședința deliberativului județean un proiect de hotărâre prin care va reactualiza proiectul privind înființarea Punctului intermodal de la Dărmănești.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a discutat  cu primarul comunei, Dan Chidoveț, pe raza căreia  se va ridica această investiție și care ar urma să fie cuprinsă în exercițiul bugetar european 2014-2020.
like-facebookTrebuie să operăm modificări și să rectualizăm ceea ce se gândise cu privire la transportul intermodal, cu ani înainte. Sperăm să avem înțelegere de le primăria din Dărmănești și de la Zona Metropolitană Suceava, deoarece sunt câteva condiții esențiale care  trebuie îndeplinite. În măsura în care vom lămuri acest lucru, vom repune pe ordinea de zi acest proiect, a  spus  Nechifor.
În  2012 autoritățile județene au înaintat Companiei Naționale  a Căilor Ferate Române documentația necesară privind punerea la dispoziție a terenului și studiile referitoare la  amplasament.
Realizarea obiectivului este prevăzută în Strategia de transport intermodal în România, finanțarea urmând  a fi asigurată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. 
Transportul intermodal permite combinarea, în mod avantajos pe un anumit parcurs, a avantajelor specifice fiecărui
mod de transport, cum ar fi flexibilitatea transportului rutier, capacitatea ridicată de  transport pe calea ferată, costurile scăzute ale transportului naval şi viteza superioară a  transportului aerian.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*