Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Consilierii judeţeni au aprobat garantarea unei finanţări de aproape 8.000.000 de lei pentru ACET

consiliu judetean cj 3Consiliul Județean Suceava a aprobat, miercuri, în ședință extraordinară, garantarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 7.742.024 lei pentru societatea ACET.
Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre care  a primit avizul comisiei de specialitate și a deliberativului județean garantarea finanțării   pentru  o perioadă de 13 ani.
like-facebookLa ședința de miercuri au lipsit 14 consilieri județeni între care și vicepreședintele liberal Ilie Niță. Chiar dacă nu au fost prezenți toți aleșii județului, a fost întrunit cvorumului necesar aprobării „Proiectului  de hotărâre  privind  modificarea Hotărârii Consiliului Județean Suceava nr. 86/2014 privind garantarea unei finanțări  rambursabile interne în valoare de 7.742.024 lei, pentru S.C. ACET S.A. Suceava” odată cu  garantarea sumei aferente dobânzilor și comisioanelor către BCR, care au fost  incluse deja în serviciul datoriei publice locale a județului. Banii   ar urma să fie utilizați de ACET pentru asigurarea unei părți din contribuția proprie la proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Suceava”,  care beneficiază de fonduri europene nerambursabile prin programul Operațional Sectorial Mediu 2007 – 2013.
Este vorba de utilaje speciale de curăţare a conductelor, cu presiune, unităţi mobile de vizualizare şi  înregistrare video, cu ajutorul unui roboţel automatizat, echipament foarte util pentru detectarea pierderilor de pe reţele sau a altor probleme, truse de analiză a apelor uzate, dar şi noi programe informatice, foarte utile pentru gestionarea reţelelor de apă şi canalizare –  un sistem GIS (Geographic Information System) şi unul de modelare hidraulică.
 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*