Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Limitatoarele de pe drumul Transrarău, supraînălţate ilegal de transportatorii de lemn pentru a putea intra camioanele

transrarauTransportatorii de lemn au supraînălţat ilegal limitatoarele de pe drumul turistic Transrarău din judeţul Suceava, inaugurat în septembrie, astfel încât să poată trece pe sub acestea camioanele încărcate cu lemne, iar Consiliul Judeţean a sesizat Poliţia şi a refăcut limitatoarele.

like-facebookConsiliul Judeţean (CJ) Suceava a inaugurat, la jumătatea lunii septembrie, drumul Transrarău, care face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău, iar după modernizare a fost impusă restricţia de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone, scrie Mediafax. Pentru ca această restricţie să fie respectată, la intrarea pe acest drum au fost montate bariere de limitare a înălţimii.

Aceste bariere au fost însă modificate ilegal de către transportatorii de lemn, care le-au supraînălţat astfel încât să poată trece pe sub acestea camioane încărcate cu lemn.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Suceava, Ioana Irimie, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că în acest caz s-a dispus amendarea transportatorilor care au trecut pe acest drum, iar totodată limitatoarele au fost refăcute şi sudate pentru a nu mai putea fi supraînălţate.

Purtătorul de cuvânt al CJ Suceava a mai spus că a fost depusă reclamaţie la Poliţie, care urmează să stabilească cine a modificat limitatoarele, iar zona respectivă va fi supravegheată de poliţişti pentru ca astfel de evenimente să fie evitate.

Investiţiile pentru modernizarea acestui drum turistic au fost de cinci milioane de lei, urmând să mai fie făcute lucrări în zonă pentru siguranţa rutieră.

Noua cale de acces spre Rarău are un profil de drum special, de munte, viteza de mers fiind de 30 de kilometri la oră.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*