Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Doze insuficiente de vaccin antigripal repartizate de Minister judeţului Suceava

meningita copii vaccinIn judeţul Suceava vor ajunge în zilele imediat următoare un număr de 1 990 de doze de vaccin antigripal, un număr mult prea mic în raport cu necesităţile. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii un număr de 35.000 de doze de vaccin antigripal, scrie ziarulevenimentul.ro.

like-facebookDin totalul dozelor de vaccin antigripal solicitate, 17.429 ar trebuie să fie destinate vaccinării persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 luni- 64 ani aflate în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane, alte 427 pentru gravide, 3.114 doze de vaccin pentru medici, cadre sanitare medii şi personalul auxiliar, atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai institutelor de ocrotire, copii sau bătrâni, şi ai unităţilor de bolnavi cronici, iar 2.206 de doze de vaccin antigripal vor fi pentru adulţi şi copii, rezidenţi în instituţii de ocrotire socială, precum şi pentru persoane care acordă asistenţă me-dicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt. Totodată, 11.824 de doze de vaccin antigripal ar trebui să fie destinate vaccinării persoanelor cu vârstă de peste 65 de ani. Rămâne acum de văzut cum va distribui în teritoriu condu-cerea DSP aceste doze de vaccin, mult prea insuficiente.

Nu am decis încă cum vom distribui aceste doze. Sunt peste 300 de medici de familie care aşteaptă acest vaccin, la care se mai adaugă personalul medico-sanitar din spitale”, ne-a declarat doctorul Cătălina Zorescu, director-adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

La nivelul judeţului Suceava nu a fost semnalat încă nici un caz de gripă, dar săptămânal peste 2.000 de persoane ajung la medic cu diferite forme de afecţiuni respiratorii, la care se mai adaugă şi aproximativ 500 de cazuri de pneumonii. Potrivit conducerii DSP Suceava, în viitorul apropiat se mai aşteaptă două tranşe de vaccin antigripal, dar probabil nu se va ajunge la necesarul estimat de 35 000 de doze

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*