Joi 23 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Vezi ce firmă a preluat lucrările la şoseaua de centură!

soseaua de centura a sucevei (4)Prefectul  județului Suceva, Florin Sinescu, a declarat, mieruri, că la mijlocul lunii decembrie  va fi redat circulației  rutiere  tronsonul 3,  care face legătura dintre Şcheia – Pătrăuţi,  a  mult mediatizatei șosele  de centură a Sucevei.  Sinescu a spus că a avut o întâlnire cu  reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România.
like-facebook„A fost depusă o singură ofertă a unei asocieri de firme din București Teotrans-Stracă pentru tronsonul 3 care nu a fost finalizat de către SCCF Iași. Aici lucrările sunt finalizate  în proporție  la 95 %.  Credem că este posibil sa îl dăm în funcţiune la mjlocul lunii decembrie,  până la finele anului. La  o inventariere s-a constat că este vorba despre 4.000 de mp de asfalt, 11 km de trasat drum, 6,1 km de parapeţi şi 65 de stâlpi de iluminat”, a spus prefectul județului.
Valoarea  lucrărilor este de 5,8 milioane de lei, fără TVA, iar potrivit contractului încheiat cu CNADR termenul de execuție este de 45 de zile. Pentru  tronsoanele 1 si 2 vor fi liciitații abia anul viitor.  Chiar dacă vremea e frumoasă și s-ar putea lucra de  zor, noua firmă din București își va aduce utilajele abia la finele acestei săptămâni urmând ca abia de săptămâna viitoare să se pună pe treabă.
De cealaltă parte, conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România, regionala Iaşi, este mulțumită că a scăpat de SCCF Iași deși aceasta din urmă a mai executat în această peroadă lucrări de infrastructură însă nu în județul Suceava. Reprezentanții CNAR au găsit și scuze pentru întârzierea semnării noului contract.
„A trebuit să respectăm nişte termene şi sper ca până mâine să semnăm contractul pentru tronsonul 3. Am vizitat traseul, ca să vedem dacă putem scurta perioada de 45 de zile până la inauguare. Dupa experienţa mea, cred că până vinerea viitoare, dacă vremea va fi bună vor fi turnați 4.000 de mp de mixtură asfaltică. Paralel, se va lucra și la marcajele”, susține conducerea CNADR, regioanala Iași

 


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. MOISE Maria says:

    .Toata toamna asta cu o vreme minunata ,nu au fializat centura ,asteapta iarna ,ca sa faca treaba excelenta ,covorul asfaltic se toarna cand incepe ploaia si lapivita ,ca sa fie perfect !!..Doamne in ce tara traim ???

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*